Skriv ut

Program

Uppdaterat pga av sjukdom

Anmälan

08.30-09.00 | Registrering & kaffe


Sara-K-Hällgren-100-x-12009.00-09.10 | Inledning av dagens moderator

Sara K Hällgren, CRM & Loyalty manager, Stena Line

Sara K Hällgren är CRM & Loyalty manager på rederiet Stena Line. Sara brinner för frågor kring kundfokus och har mångårig erfarenhet av att arbeta med globala kundprogram, både för Stena Line och hemmafixarkedjan Jula. Sara kommer att guida oss genom dagen.


Roger-Ström-2-100-x-12009.10-09.55 | Digital marknadsföring och marketing automation - vad är det, varför är det så svårt och vad kan göras åt det?

Marketing Automation innebär att aktiviteter av köpprocessen automatiseras. Detta är en förutsättning för att kunna anpassa digitala marknadsföringsaktiviteter och processer i realtid för enskilda kunder och sammanhang (plats och situation). Många är de löften som utlovar ökningar av marknadsföringens effektivitet genom marketing automation. Ändå har många företag svårt att realisera dessa fördelar när marketing automation implementeras. Baserat på forskning och praktik presenteras utmaningar med marketing automation och en pragmatisk ansats för framgångsrik implementering av marketing automation.

Roger Ström, Författare, forskare och konsult, Högskolan i Halmstad

Roger Ström har bred erfarenhet från främst forskning, undervisning och konsultverksamhet. Han har bl a forskat om hur mobil marknadsföring kan förbättra kundupplevelser för butikshandeln. Roger Ström är också medförfattare till boken Digital marknadsföring, som kom ut hösten 2015.


 David-Launay-100-x-12009.55-10.20 | Trends to fuel your marketing success

Synopsis: As we enter the second half of the decade, enhancing the customer experience at every touch point has never been more important. With the buyer journey continuing to evolve, new challenges and opportunities have arisen. Learn about the key trends that are shaping digital marketing today and discover how you can approach these areas from a strategic perspective to help ensure success.

David Launay,
EMEA Team Lead, Sales Engineering, Silverpop

David has 10+ years of experience in driving IT, Marketing and Mobile SaaS and software growth in UK&I and EMEA, while ensuring customer satisfaction, new business sales, retention and solution fit. Some of his specialties: Marketing, Mobile, Business Development.


10.20-10.50 | Paus, besök våra utställare samt utbyt erfarenheter med andra deltagare


John-Gustafsson-100-x-120 v 210.50-11.10 | CASE - Göta Energi, första intrycket består – lojalitet i början av kundresan

Det första intrycket är alltid viktigt i alla relationer – inte minst för distansförhållanden. Som många företag hade Göta Energi behov av att fokusera ännu mer på ökad kundlojalitet – men var börjar man? Man valde att börja i början – och satsa på att ge ett bestående första intryck. Genom att noggrant kartlägga kundens första tid i den nya relationen och bygga om kommunikationsprocessen med bland annat inslag av förinspelade samtal har man nått fantastiska resultat i form av ökad kundnöjdhet och minskad churn.

GOTA stand cmykJohn Gustafsson, Marknadschef, Göta Energi

John har de senaste 15 åren arbetat med marknadsstrategi, kommunikation och kundlojalitetsfrågor på företag som Ellos, Bisnode och nu senast Göta Energi. Som Marknadschef på Göta Energi leder han arbetet att skapa ett snabbväxande elbolag med lojala kunder – utifrån en produkt som för många konsumenter är lika ointressant som den är livsviktig.


Mona-Adawi4-100-x12011.10-11.40 | CASE, Årets kundklubb - resan dit

Vinnare i Retail Awards 2015, juryns motivering. "Att ha kunden i fokus är för vår vinnare en självklarhet. Genom avvägd kommunikation, lyhördhet och systematisk bearbetning har Årets kundklubb lyckats med en imponerande ökning av lojalitet, antal medlemmar och försäljning. Bred förankring i organisationen och coachning av butikspersonal skapar också stor medvetenhet och intresse för klubben bland kunderna. I en knivskarp konkurrens, visar vinnaren att långsiktigt och idogt arbete leder till bevisad effekt och affärsnytta. Kundklubbens betydelse för det positiva resultatet är ett faktum."

HemtexMona Adawi,
Head of CRM, Hemtex

Mona Adawi arbetar sedan 5 år som Head of CRM på Hemtex och ansvarar för att utveckla lönsamma och långsiktiga relationer med Hemtex kunder. Mona sitter även med i Hemtex styrgrupp i samarbete med Högskolan i Borås forskningsprogram SIIR, som erbjuder forskarresurser och utvecklingsmiljöer till handelsföretag, handelsentreprenörer och omgivande samhället för att bidra till en innovativ och hållbar handel.


Robert-Arvidsson-june15-11011.40-12.10 | CASE - Med gästupplevelsen i centrum!
 
Vinnare av Diamantmyckeln 2015
. Liseberg är ett av Sveriges starkaste varumärken och med en total gästnöjdhet på index 95 kan man kanske konstatera att det inte finns några utmaningar kvar i marknadsarbetet. Men tvärtom, det är nu det faktiskt börjar. Med ett brett erbjudande i botten för att möta en rad olika gästbehov ställer detta också krav på det kommersiella arbetet för att skapa upplevelser i världsklass och för att upprätthålla en hög lojalitet. Hör hur Liseberg angriper dessa utmaningar på en marknad där konkurrensen blir alltmer tuffare.

LisebergRobert Arvidsson,
Marknadschef, Liseberg

Robert Arvidsson är marknadschef på Liseberg och började där i april 2014. Hans ansvar omfattar bland annat varumärkesstrategi och marknadsföring för hela Liseberg, men också affärsutveckling på den digitala arenan. Genom Helix-appen som vann Diamant-nyckeln 2015 visar Liseberg att man tagit steget att skapa unika gästupplevelser genom att integrera de digitala och analoga arenorna.


12.10-13.10 | Paus, besök våra utställare samt utbyt erfarenheter med andra deltagare


13.10-13.50 | Keynote 2 - Karina T LiljedalKarina Tondevold-100-x-120

Varför ska dina kunder hjälpa dig i produktutvecklingen? Att använda co-creation för att skapa lojalitet

Allt fler företag samarbetar med konsumenter för att ta fram nya produkter och tjänster. Det kallas för co-creation och kan bedrivas i många olika former, som till exempel när McDonald's låter kunderna komma på nya hamburgare i kampanjen My Burger, eller när Lego gjorde om sin produkt Mindstorms tillsammans med några få engagerade kunder.

Baserat på den senaste forskningen ger Karina en introduktion till hur ett företag kan bedriva co-creation, vilka effekter som brukar kunna uppstå och, naturligtvis, hur man kan använda co-creation för att bygga kundlojalitet.

Karina T Liljedal,
Doktorand i marknadsföring, Handelshögskolan i Stockholm


Karina T. Liljedal är co-creationspecialist och rådger företag både i Sverige och internationellt inom området. Hon är även doktorand i marknadsföring vid Center for Consumer Marketing, Handelshögskolan i Stockholm. Karina forskar på marknadsföringseffekterna av co-creation. Hon undersöker när det är bra för varumärket att samarbeta med konsumenter med att exempelvis ta fram nya produkter och tjänster. Tidigare arbetade Karina inom digital marknadsföring i London och Amsterdam med kunder såsom Nike, Sky och Nokia Siemens Networks.


13.50-14.20 | CASE - Från ord till handlingMagdalena-Strömberg-100-x12

De flesta ägnar inte sitt försäkringsbolag en tanke förrän något har gått snett eller när det är dags att betala sin faktura. Det gäller därför att skapa långsiktiga kundrelationer genom relevant kommunikation däremellan. Kommunikation som kunderna tycker är intressant och som samtidigt ökar försäljningen. Resultatet blev kundvänligt innehåll baserat på vanliga skadehändelser som kopplades till säsong. Jämfört med traditionella försäljningsmejl fyrdubblades klickgraden. Med tävlingsbidraget "Från ord till handIing" blev Ifs CRM-avdelning Guldnyckelvinnare i kategori Finans och Försäkringar 2015, samt fick ta emot Guld i DMA International ECHO Awards 2015 i kategorin Insurance.

If loggaMagdalena Strömberg,
CRM Marketing Manager, If Skadeförsäkring

Magdalena Strömberg är CRM Marketing Manager på If Skadeförsäkring, och har 15 års erfarenhet av Marknadsföring och kommunikation från olika branscher. Hon har ett stort intresse för att ge kunderna det bästa:  "En av de mest roliga sakerna med att jobba hos If är att hela tiden fortsätta att utmana oss själva och förbättra vår kommunikation till våra befintliga kunder".


 14.20-14.30 | Reflektion och nätverkande


14.30-15.00 | Paus, besök våra utställare samt utbyt erfarenheter med andra deltagare


Eva-Ossiansson-bild-2-100-x15.00-15.30 | Varumärkesbyggande med rätt känsla?

I det förändrade medielandskapet har bland annat sociala mediers allt större betydelse för kommunikationen kommit att fullständigt förändra sättet att bedriva marknadsföring på. Idag kan vem som helst, var som helst, när som helst kommunicera och sprida budskap om företag och dess produkter, tjänster och varumärken. Detta ställer allt högre krav på kompetens och förståelse för vår samtida konsumtionskultur och dess drivkrafter. Eva Ossiansson kommer att ta med dig på en resa in i en känslodominerad logik och berätta mer om hur du kan använda känsla i varumärkesbyggande.

Eva Ossiansson, Universitetslektor, Handelshögskolan i Göteborg

Ek Dr Eva Ossiansson är en av Sveriges främsta varumärkesexperter och mest välkända varumärkesforskare. Hon brukar i media kallas för Varumärkesdoktorn. Varumärken är hennes passion och den utgångspunkt varifrån affären skapas. Hon har forskat om vad kunder känslomässigt upplever vara värden vid konsumtion och hur kommunikation via sociala medier har förändrat affärslogiken och varumärkesarbetet i företag. Hon har arbetat med bl a Volvo Trucks, Volvo Cars, Jernhusen, MQ och Wallenstam. http://varumarkesdoktorn.com


Kjell-Dahlin-100-x-12015.30-16.10 | Keynote 3 - Kjell Dahlin Vad har retorik & attityd gemensamt?

Inspirationstalaren Kjell Dahlin brinner för det goda kundmötet, och han visar konkret hur den enskilde medarbetarens beteende och attityd har förmågan att stärka varumärket bättre än vilken reklamkampanj som helst. På ett högst personligt, intelligent och humoristiskt sätt föreläser Kjell om kundvård, bemötande, attityder, inställning, "storytelling", retorik och kommunikation.

Kjell Dahlin, Inspirationstalare, Popretorik


Med en bred bakgrund från områdena service, försäljning, marknadsföring och HR har Kjell Dahlin många erfarenheter att ösa ur. Sedan hans bok "Popretorik" vann ett hedersomnämnande i tävlingen "Årets Ledarbok" har hans dagar alltmer fyllts av föreläsningar och workshops inom de ämnen som ligger honom varmast om hjärtat; kundbemötande, attityder, service och upplevelsekommunikation. Hans nya bok "Attitydbarometern" kom ut 2014.


16.10-16.15 | Summering och avslut av konferensen


16.15-17.30 | The Loyalty Bar - Mingel och nätverkande, vår mingelpartner Actionbase bjuder på öl/vin och snacks


 Med reservation för eventuella ändringar.

 Anmälan