Skriv ut

Program

Anmälan


08.30-09.00 | Registrering och kaffe


Mats 100 12009.00-09.10 | Inledning av dagens moderator

Social media inte bara något vi pratar om utan ingår i dag som en av de viktigaste kanalerna i marknadsmixen. Rätt budskap och bilder blir allt mer avgörande för att nå sin målgrupp, men vad ger det tillbaka? Det är ämnen som kommer att lyftas under dagen.

Mats Gustafsson, grundare, Wednesday Relations

Mats är VD för Community Labs och grundare av Wednesday Relations. Mats har över 20 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning och kundutveckling både som konsult och i linjebefattningar.


09.10-09.55 | KEYNOTE 1 - Deeped Niclas Strand,

Digitala varumärken och sociala relationer på nätetDeeped niclas strandh1-100-

Vi är mitt i den digitala transformationen där sociala medier och digital närvaro blir en hygienfaktor. Deeped Niclas Strandh är en av de som sett hela utvecklingen från att Facebook kom till Sverige till var vi är idag. Han kommer att ge inblick i den digitala transformation som marknadskommunikationen är mitt inne i, i den beteendeförändring som konsumenterna har gjort gentemot reklam och hur man strategiskt behöver se på sitt varumärke utifrån en digital och sociala medieverklighet.

Deeped Niclas Strandh, creative planner & strateg, United Power & Social by deafult

Deeped är, strateg inom digital pr och sociala medier. Han bor i Dalarna och på nätet. Deeped är en av de som arbetat längst med sociala medier. Idag arbetar Deeped som creative planner på United Power samt som strateg i konceptet Social by default för strategisk och taktisk utveckling av varumärkens digitala närvaro.


Jacqueline-Kostbauer--14-1009.55-10.25 | Customer Relationship Media

I det digitala kundmötet växer betydelsen av medarbetaren som varumärkesambassadör. Från att fånga upp köpimpulsen i butik och ta affären i mål via e-handel till inspiration och kunskap med hjälp av kända profiler som Lottie Knutsson för Fritidsresor, Clas Holmberg på Avanza och Amir Kheirmand för Skånemejerier. Starka personligheter med tydliga värderingar, dialogvänliga format och nätsmarta medarbetare är nycklar till framgång. Jackie Kothbauer är vår guide i en värld av personligare varumärken.

Jackie Kothbauer, personlig varumärkesexpert, Mediababe AB

Jackie Kothbauer är personlig varumärkesexpert och författare till böckerna Du, Linkedin & Karriären, Nätsmart och Mediababe. Hon utsågs år 2013 till en av Sveriges sju främsta experter på social media och är en av landets flitigast anlitade föreläsare inom Social Leadership och Personal Branding.


10.25-10.55 | Paus och nätverkande


Benke-Carlsson-100-x-12010.55-11.30 | Visuell storytelling i våra digitala kanaler

Bra bilder får oss att stanna till, reagera och agera. Och i sociala medier är bilden ditt kanske främsta konkurrensmedel. Samtidigt utmanar dagens smått kaotiska medielandskap invanda sätt att publicera bilder. Benke Carlsson beskriver utmaningar och möjligheter i att kommunicera med bild och rörlig bild i digitala kanaler. Han ger oss argument för att jobba mer kreativt och han visar varför en del bilder berör och förför medan andra försvinner i mängden. Du får veta vilken typ av bild som passar var, och du får konkreta tips på hur en organisation kan utnyttja visuell storytelling för att stärka sitt varumärke.

Benke Carlsson, vice vd & kommunikationsstrateg, Publik

Benke Carlsson är vice VD och kommunikationsstrateg på Publik. Han arbetar till vardags med rådgivning och utbildning, främst inom digitala medier. Han skriver även böcker om kommunikation och populärkultur – hans senaste bok "Street Art Cookbok" finns utgiven på fyra språk. Han har även bakgrund som bildredaktör, bildintendent och bildbyråchef.


11.30-12.05 | CASE - Apollo så arbetar vi med bilder och innehållKajsa-Moström-100-x-120

Kajsa kommer att prata om hur Apollo arbetar med balansgången mellan inspirerande och säljinriktade inlägg och hur de testat sig fram för att hitta en bra balans. Hon kommer även att berätta om hur de arbetar med att utgå ifrån/anpassa budskap till målgruppen.  Resebranschen drabbas emellanåt av oförutsedda händelser och Kajsa kommer därför att avsluta sin föreläsning med att tala om hur Apollo jobbar med social medier i proaktivt kundservicesyfte.

apollo logo pos cmykKajsa Moström, communication manager, Apollo

Kajsa Moström, har jobbat med kommunikation i över 20 år på olika företag och i olika branscher. Till en början med huvudsakligt fokus på press och PR-frågor Sedan 2005 har Kajsa arbetat på  Aollo med ansvar för intern information, PR, kriskommunikation och CSR. Sedan 2010 är Kajsa även ansvarig för Apollos arbeta med sociala medier.


Helen-Lindqvist-100-x-120-12.05-12.35 | CASE -TV4 - Att skapa engagemang

I sociala medier får man vad man förtjänar. Engagemang och kärlek kan därför bara byggas genom att hela tiden ge publiken relevant och bra innehåll på en silverbricka. Men vad är egentligen bra innehåll och hur lär man känna sin publik? TV4-gruppens sociala medier-strateg Helen Lindqvist delar med sig av insikter, konkreta tips och visar inspirerande case från TV4:s sociala och digitala framfart.

tv4logoHelen Lindqvist, social media strateg, TV4-gruppen

Helen Lindqvist har en bakgrund inom byråvärlden och arbetar nu som sociala medier-strateg på TV4-gruppen. Hon har tillsammans med sitt team tagit TV4s sociala närvaro till en ledande position bland svenska tv-aktörer. Hon är särskilt intresserad av de faktorer som påverkar engagemang och spridning på digitala plattformar.


12.35-13.35 | Lunch och nätverkande


Maria-Rasmusson-100-x-12013.35-14.05 | CASE - Produktlanseringar i sociala medier – går det?

Vad är syftet med vårt företags närvaro på sociala medier? Ska vi enbart skapa kännedom om varumärket eller går det faktiskt att lansera nya tjänster/produkter via enbart sociala medier? Lyssna till Maria Rasmusson på Nordnet som delar med sig av sina erfarenheter när de lanserade en ny tjänst i höstas som enbart marknadsfördes via sociala medier och bakgrunden till detta. Resultatet av kampanjen blev över förväntan och idag använder var fjärde ny Nordnetkund tjänsten.

Nordnet Logo C blue-frilagdMaria Rasmusson, head of marketing & online sales (acting), Nordnet Bank AB

Maria Rasmusson arbetar som Head of Marketing & Online Sales (acting) på Nordnet där sociala medier är en naturlig del av marknadsföringsmixen. I höstas lanserade Nordnet varumärkeskonceptet Transparent Banking, vilket fick viral spridning via Reddit och framröstad till bästa kampanj av Adweek.


Sandra Yxne-100-x-12014.05-14.35 | CASE - Hur du kan arbeta med mål och uppföljning i sociala medier

Det gäller att veta vilket syfte man har med kanalen och vilken effekt man önskar med sin närvaro. Man måste veta vad man vill att inlägg/annonserna ska ge för att kunna sätta upp mål och följa upp.

  • Annonser – olika typer vi har genomfört, syfte och vad har vi följt upp på
  • Nyligen implementerat en plattform som underlättar hanteringen av annonser och uppföljning
  • Några "takeaways"

okq8 logo rgbSandra Yxne, webbstrateg, OKQ8

Sandra Yxne är har ett övergripande ansvar på OKQ8, strategiskt och operativt, för processer och utveckling av bolagets digitala kanaler. Ansvarsområdet innefattar såväl okq8.se, som externa digitala kampanjer till bolagets närvaro i sociala medier. Ansvarade för att starta upp OKQ8:s arbete med Facebook, dels med Kundservice och dels med den övergripande kommunikativa strategin.


14.35-15.05 | Paus och nätverkande

Ola-Andersson15.05-15.35 | CASE - Mobilen på vägen mot imponerande kundmöten

Vi är idag alla ständigt uppkopplade och förväntar oss att få service och information var vi än befinner oss - och på det sätt som vi själva väljer. Det ställer stora krav på företag, där engagemang och lojalitet mer än någonsin måste förtjänas. Ola Andersson berättar om hur Systembolaget arbetar med att ge kunderna lika bra upplevelser digitalt som i butik och om utmaningarna när kunderna vill engagera sig mer i företaget än företaget själv känner sig redo för.

Logotyp SystembolagetOla Andersson, ansvarig externa digitala kanaler, Systembolaget

Ola Andersson har sedan 2011 arbetat med Systembolagets externa webbplats och app. Han har arbetat med webb och kommunikation i privat och offentlig verksamhet i 15 år och drivs av smarta lösningar som kan göra vardagen enklare. Närmast på tur står Systembolagets nya webbplats.


Mikael-Ahlström-ny-100-x-1215.35-16.20 | KEYNOTE 2 - Mikael Ahlström

What's next? En blick in i framtiden på nya innovationer och beteenden

Den extrema teknikutvecklingen driver fram nya beteenden hos användarna som i sin tur genererar behov av ytterligare tekniska innovationer. Wearables, iBeacons, native marketing och Oculus Rifts är bara några av alla nya buzwords som nu dyker upp på marknadsavdelningarna. Hur kan vi som kommunikatörer och affärsutvecklare hinna med och anpassa oss och ta vara på kraften i dessa möjligheter och hur organiserar man sig bäst för innovation? Mikael Ahlström delar med sig av sina observationer från möten med reklambyråer, stora varumärken och start-ups från hela världen.

Mikael Ahlström, grundare & vd Britny, delägare Hyper Island

Mikael Ahlström är entreprenör och senior creative med lång erfarenhet av det digitala. Mikael driver flera företag; Sprout Park, inklusive webbyrån Britny och Hyper Island School of Digital Media. Han har ca 16 års erfarenhet av att arbeta med internetprojekt med fokus på affärs- och utvecklingsfrågor och entreprenöriella möjligheter i branschen. Mikael är en mycket uppskattad föreläsare inom digital kommunikation såväl i Sverige som internationellt.


16.20-16.30 | Avslut och summering av konferensen


 Anmälan

Med reservation för programändringar