Skriv ut

Program

08.30-09.00 | Registrering & kaffe


Annika-Englund-100--x-12009.00-09.10 | Inledning av dagens moderator

Den digitala transformationen är fortsatt en utmaning. Hur ska man få ihop helheten och få hela organisationen att tänka kundorienterat? Hur gör man bäst för att behålla befintliga kunder och var sker nyrekryteringen av nya kunder bäst? Det är utmaningar som många marknadsavdelningar brottas med och som vi kommer att lyfta under dagen.

Annika Englund, Moderator, skribent, entreprenör, Genius

Annika Englunds har lång erfarenhet av varumärkesutveckling, redaktionell affärsinnovation och strategisk marknadskommunikation och PR från ledande befattningar på Dagens Nyheter, Icon Medialab och Lowe Brindfors.  De senaste åren har hon arbetat i Stockholm, Silicon Valley och New York med tillväxtstrategier för både sin egen och andras teknik-startups.  I dag är hon skribent på Dagens Analys och entreprenör - Annikas digitala favoritverktyg är Wunderlist, Trello, Google Docs och Confetti!


Jeanna-Rutherhill-100-x-12009.10-09.40 | Den digitala transformationen

Digitalt är inte en avdelning på din arbetsplats, det är inte en bransch. Digitalt är en ny dimension som genomsyrar allt. Den snabba teknologiska utvecklingen förändrar i grunden beteenden och förutsättningarna för oss som individer, våra organisationer och samhällen genom att det ökar hastigheten för utveckling. Att utvecklingen går snabbare gör det möjligt att förbättra befintlig verksamhet och samtidigt skapa helt nya tjänster och produkter. Tidigare har digital transformation handlat mest om marknadsföring och kundrelationer. Idag är det minst lika viktigt att transformera produkter och tjänster (nya affärsmodeller!) och se till att de interna förmågorna stödjer dessa. Vad ska man som företag tänka på när man ska utveckla en digital transformationsstrategi? Jeanna Rutherhill ger dig några konkreta tips på vägen.

Jeanna Rutherhill, VD, Ziggy

Jeanna är VD på digitala innovationsbyrån Ziggy Creative Colony vunnit pris som bästa byrån i Sverige på digital strategi. Här leder hon ett snabbt växande stjärnteam som hälper sina kunder att designa morgondagens upplevelser och transformera sin affär. Jeanna har också över 10 års erfarenhet från ledande positioner inom försäljning på Google och var en av de första att starta upp det svenska kontoret.


David-Zettergren-100-x-12009.40-10.00 | CASE -  Så här lyckas Hilding Anders att förbli marknadsledande i sin bransch med färre resurser - digital försäljning och marknad ger helt nya dimensioner

David Zettergren har framgångsrikt omvandlat en traditionell säljkår till en modern digitalt stödd säljkår med nya effektiva arbetssätt. När cirkeln sluts från marknadsplanering till kundaktiviteter stödd av en digital plattform kan man använda resurserna effektivare, nå en helt ny förmåga att arbeta effektivt och reagera snabbare på marknadshändelser för att accelerera försäljning.

David Zettergren, Sales Development & CRM Manager, Region North Europe, Hilding Anders Int. AB

David är Sales Development and CRM Manager för Sveriges och Europas ledande madrasskoncern Hilding Anders, med varumärken som Carpe Diem Beds och Jensen. David har lång erfarenhet av försäljning i alla led  och leder idag utvecklingen för att ständigt hålla Hilding Anders säljteam moderna, effektiva och attraktiva genom nya sälj metodiker och digitala verktyg.


Linus-Almqvist-100-x-12010.00-10.30 | CASE - Marketing Science ökar Barncancerfondens insamlingseffektivitet

Barncancerfonden har som mål att öka insamlingen med nästan 170 miljoner kronor på fem år för att öka forskningen kring barncancer. Under hösten 2013 inleddes därför ett brett strategiarbete, tillsammans med ett marketing science-bolag, med effektanalyser och kartläggning av marknaden. Målet var att förstå vilka marknadsinsatser som är effektiva för att driva givandet och hur Barncancerfonden behövde prioritera sina resurser för att nå målet.

På seminariet kommer Linus Almqvist att tala om; 

  • Hur visar man marknadsföringens effekt?
  • Hur kan man skapa business case för marknadsföringen – som driver på affärs- och organisationsutvecklingen?
  • Hur för man ut insikterna i samarbetet med byråer och internt i organisationen?
  • Visualisering av insikter, konceptutveckling och implementering med case

BarncancerfondenloggaLiggande 2fargLinus Almqvist, Kommunikations- och insamlingschef, Barncancerfonden

Linus är kommunikations- och privatinsamlingschef på Barncancerfonden med 18 års erfarenhet av chefspositioner inom internationell marknadsföring och kommunikation på företag som Arla, Barilla, SAS och Vattenfall. Linus är flerfaldigt belönad för effektiv och kreativ marknads- och varumärkeskommunikation baserad på events och sponsring i både nationella och internationella tävlingar som 100W, Eurobest, Epica, Effie och European Excellence awards.

I samband med konferensen går 5 000 kr oavkortat till Barncancerfonden. Vill du också bidra? Du hittar mer information på www.barncancerfonden.se


10.30-11.00 | PAUS


Daniel-Ewerman-100-x-12011.00-11.30 | Kundupplevelse - varför lyckas vissa organisationer och andra inte?

Att kundupplevelser alltför ofta blir dåliga beror inte på dåliga intentioner, utan snarare på en rad felbeslut. Beslut som inte utgått ifrån kunden, utan där andra prioriteringar har fått företräde. Att höja kundupplevelsen leder till lönsamhet och effektivitet, och samtidigt skapar vi en bättre värld för alla – för vem är förtjänt av en dålig kundupplevelse?

Bättre kundupplevelse handlar om det du levererar till dina kunder idag, i dina befintliga tjänster, men även imorgon, i helt nya erbjudanden. Vem vinner i en hårdare konkurrens när fler slåss om samma kunder med samma erbjudande? Hur ska framtiden se ut? Vad är nästa innovation i din bransch som ändrar spelreglerna? Mycket är osäkert. Det enda som är säkert är att den med mest kunskaper om sina kunder som omsätts i kundvärden blir en vinnare.

Daniel Ewerman, Medgrundare & VD, Transformator Design

Daniel Ewerman är en passionerad tjänsteutvecklare, entreprenör och närmast en evangelist inom kundcentrering. Våren 2015 gav han ut boken Kundupplevelse. Hans passion är kundcentrerad tjänsteutveckling och hans mål är att utrota sadistiska kundupplevelser. Efter studier på Konstfack startade han 1998 Transformator Design där han även är vd.


Desirée-Maurd-100-x-12011.30-12.00 | Marknads-PR ❤ Hållbarhet

Dagens konsument ligger långt fram i sin efterfrågan på hållbara produkter samtidigt som många företag kämpar med sitt CSR-arbete, ett arbete som i allt högre utsträckning tas för givet och passerar obemärkt förbi. När marknads-pr gifter sig med hållbarhet finns däremot både pr-poänger, varumärkeskarma och inte minst marknadsandelar att vinna.

Désirée Maurd, Medgrundare, Juno PR

Désirée Maurd är en av grundarna till pr-byrån Juno och har tidigare bland annat varit partner och creative director på pr-byrån Prime samt pr-strateg på reklambyrån Forsman & Bodenfors.


Malin-Pellborn-100--x-12012.00-12.30 | CASE Skandia tänker längre – Hur vårt syfte påverkar våra erbjudanden och vår kommunikation

Transparenskrav, nya aktörer inom bank & försäkring och ständiga krav på en förbättrad kundupplevelse samt en utsuddning av branschgränser, gör att det är viktigare än någonsin att utveckla våra erbjudanden och vår kommunikation efter en tydlig idé. Skandia visar ett par framgångsrika exempel på lanseringar i marknaden utifrån vår plattform av att tänka längre.

Malin Pellborn, Marknadschef, Skandia

Malin Pellborn har jobbat med varumärke, marknadsstrategi, kommunikation, försäljning och kundanalys i över 15 år. Både som VD och projektledare på reklam, produktion och webbyrå . Malin  är sedan 6 år chef för Varumärke & Marknad på Skandia. Utsedd till Årets marknadschef inom försäkring 2014 och vinnare av Insurance awards för varumärkesförflyttningen av Skandia med hjälp av "Tänk Längre" .


12.30-13.30 | LUNCH

Carina-Herly-100--x-12013.30-14.00 | CASE Alla branscher behöver en Uber som rör om i grytan

Taxibranschen genomgår just nu en omfattande förändring och Taxi Stockholm står inför en rad spännande affärsutmaningar då utländska aktörer introducerats på marknaden. Den fysiska affären utmanas av den digitala. Stora koncerner mot medlemsorganisationer. Hållbara produkter ställs mot snabba digitala affärsupplägg och delningsekonomin är på frammarsch.

Taxi Stockholm berättar om hur de framgångsrikt har ändrat sin kommunikationsstrategi genom att visa några case, digitala innovationer och nya produkter.

Carina Herly, Marknadschef, Taxi Stockholm

Carina Herly har under de senaste tjugo åren arbetat med kommunikation för Svenska Spel, JCDecaux, Svenska Postkodlotteriet och Cancerfonden. I uppdragen har den röda tråden i varit varumärkesvård, marknadsföring, intern-och extern kommunikation och affärsutveckling. Uppdraget idag är marknadschef på Taxi Stockholm där utmaningen är att forma affären utifrån kundernas behov, lyfta blicken och förstå hur framtidens affär kommer att se ut. 


Pär-Ekroth-100--x-12014.00-14.30 | CASE - Framtidens byrå - finns den?

Framtidens kommunikationslösning är allt mer sällan en 30 sekunders reklamfilm. Med den insikten i ryggen - vilken byrå ska ta marknadschefen i hand och lotsa hen in i framtiden? Vilka kompetenser krävs och finns de ens på någon byrå? Nytt kommunikationslandskap kräver nya processer och nya kompetenser. Pär Ekroth berättar hur Aftonbladet förändrat sitt arbete med byråer och konsulter för att kunna nå ut (och in) med mer relevanta kommunikationslösningar på kortare tid.

Pär Ekroth, Marknadschef, Aftonbladet

Pär Ekroth är marknadschef på Aftonbladet. Under 2015 har Aftonbladets Marknadsavdelningen vunnit flera priser. De belönades som "Årets marknadsorganisation" av TU och vann "Performance of the year" på Schibsted consumer Sales Award.


14.30-14.50 | Reflektion & frågestund


14.50-15.20 | PAUS


15.20-15.55 | Marknadsfolket i morgondagens uppkopplade konsumentlandskapPatrik-Stoopendahl-100-x-12

Enligt innovationsrådet står vi inför en digital tsunami. Flera prognoser pekar i samma riktning – år 2020 finns det cirka 50 miljarder uppkopplade prylar – från smart watch till smart bulb. Det digitala innebär fantastiska möjligheter för såväl kommunikation som affärsmöjligheter, samtidigt som det kräver nya sätt att tänka och agera på marknaden. Morgondagens framgångsrika företag har förmågan att tygla Big Data för ökad konsumentnytta, hänger med livsstilarna och möter och interagerar på konsumentens villkor – och marknadsfolket tar en allt viktigare och tydligare plats i förarsätet. Patrik kommer att belysa såväl digitala förändringar, framtida konsumentbeteenden och marknadsfolkets tänkbara roller i framtiden.

Patrik Stoopendahl, Affärsantropolog & konsult, Kairos Future

Patrik Stoopendahl är affärsantropolog, konsult och författare (Köprevolutionen 2015), specialiserad på kvalitativa metoder och analys, och arbetar med att förmedla djup förståelse för människors faktiska beteenden. Han har särskilt profilerat sig mot konsumtion och konsumtionsbeteende och hjälper företag och organisationer att tänka konsumentcentrerat och att tänka framåt. 


15.55-16.35 | Tändvätska för hela teamet

Annika-R-Malmberg-100-x-120

I det förändrade digitala marknadsföringslandskapet som kräver nya kompetenser, samarbeten över avdelningar och där kunden sätts i centrum är det viktigt att ha hela personalen med på tåget. Nyckeln till ett riktigt bra samarbete och äkta arbetsglädje är enligt Annika, just meningsfullhet i det man gör. Att finna den inre glöden som i sin tur ger alla den där energin som driver teamet framåt, utan att någon riskerar att köra motorn för hårt eller att gruppen förlorar målet ur sikte. Annika ger dig tips om hur du skapar ett framgångsrikt team.

Annika R Malmberg Hamilton, Författare & föreläsare, Annika R Malmberg Hamilton

Annika R Malmberg Hamilton är en av Sveriges i särklass mest inspirerande och underhållande talare.  Annika har genom åren inspirerat och tränat tusentals människor – ledningsgrupper, olika sorters team och säljare – till framgång, personlig utveckling och förbättrade resultat. Annika är författare till böckerna: "Ta skit! Och gör det till guld" och "Guldläge – Så lyckas du som butikssäljare". Annika är just nu aktuell med den nya boken Tändvätska - bli mer framgångsrik.

Blogg http://framgangsexperten.com


16.35-16.40 | Summering och avslutning


 

* Med reservation för programändringar

 

 

customer value proposition