Wednesday Academy

Agilt arbetssätt – effektivisera ditt marknadsteam

Aktuella kurstillfällen
12 september 2019 Stockholm
20 november 2019 stockholm

Agilt arbetssätt – effektivisera ditt marknadsteam

Dagens komplexa marknadsföringslandskap innebär ständigt ändrade förutsättningar och kräver att vi som marknadsförare kan anpassa oss och agera i ett allt högre tempo. Att applicera lean-startup-tänkande kombinerat med agila metoder inom marknadsföring är ett recept för framgång. Att införa agila metoder på ett marknadsteam är ett helt nytt angreppssätt som innebär att bygga en lärande kultur där ledarskap och arbetssätt radikalt förändras.

Denna kurs kommer att ge dig en introduktion till hur marknadsteam blir mer effektiva med hjälp av agil metodik, hur din roll som chef/projektledare förändras, samt hur ni som organisation kommer igång med en agil transformation.

Maria Cederlund

Marketing Manager, SJ

”Engagerade, motiverande och enormt kunniga föreläsare. De var mycket kunniga och även massor av konkreta exempel från verkligheten som förgyllde dagen ytterligare”

Innehåll

Kursen varvar teori, diskussion och upplevelsebaserat lärande. Du kommer att förstå hur agil metodik kan appliceras på ett marknadsteam, vilka krav om kommer att ställas på dig som chef/projektledare, samt hur en agil transformation struktureras.

Program

  • Introduktion till Agile Marketing
  • Organisationsstruktur med agilt arbetssätt
  • Ledarskap - Hur ska jag som chef/projektledare agera i en ny struktur?
  • Introduktion till agila metoder - Exempel och prova på olika metoder
  • Agil transformation – Hur börjar man? Vilka är utmaningarna?

Det här får du med dig

  • Kunskap om hur en marknadsavdelning kan organisera sig och förändra arbetssättet för att skapa mer innovationskraft och motivation hos medarbetarna.
  • Förståelse för hur du ska agera när ett agilt arbetssätt införs.
  • Konkreta tips på hur en agil transformation läggs upp och vilka utmaningarna är.

För vem?

Kursen är perfekt för dig som leder – eller är en del av – stora eller små avdelningar/team/projektgrupper som jobbar med marknadsföring, CX och kommunikation. Du kanske jobbar som chef eller ledare på marknadsavdelning i behov av förändring, alternativt som marknadsförare, kommunikatör eller projektledare i team som hanterar webb, marknadsföring, kommunikation eller sociala medier. Oavsett roll har du identifierat ett behov av att förändra ert arbetssätt så att ni kan arbeta mer effektivt tillsammans.

Inför kursen

Agile way of work

Agile leadership

Förkunskaper

Grundläggande förståelse för Agile marketing.

Lärare

Johan Svensson

Johan Svensson är konsult inom agile från Recoordinate. Han har jobbat med agil metodik under tio års tid både ur IT- och affärsperspektiv. Johan fokuserar idag på att hjälpa marknadsorganisationer att strukturera sina arbetsprocesser genom att implementera agil metodik och tankesätt. Han har hjälpt Telenor, Skandia, MyNewsdesk, TryggHansa och Telia att tänka och arbeta mer agilt. Recoordinate AB är specialister på att utveckla och effektivisera organisationer, processer och system för att stödja marknadsföring, försäljning och kundservice.

Emma Norén

Emma Norén är konsult inom agile från Recoordinate med lång erfarenhet från att arbeta med marknadsavdelningar kring arbetsprocesser och organisationsfrågor. Emma arbetade 20 år inom Bonnierkoncernen och i egenskap av marknadsdirektör ledde hon deras agila transformation. Emma var även en av talarna på Agila Marknadsdagarna 2019. Recoordinate AB är specialister på att utveckla och effektivisera organisationer, processer och system för att stödja marknadsföring, försäljning och kundservice.

Anders Grahn

Anders Grahn är konsult inom agile från Recoordinate med lång erfarenhet från att arbeta med marknadsavdelningar, byråer och säljorganisationer kring arbetsprocesser och organisationsfrågor. Anders under lång tid drivit Vattenfalls agila transformation från idé till ”new normal”. Recoordinate AB är specialister på att utveckla och effektivisera organisationer, processer och system för att stödja marknadsföring, försäljning och kundservice.

"Proffsigt framförande med tydligt, enkelt och begripligt innehåll"

"Tydligt i såväl framförande som innehåll. Föredömligt!"

"Bra tempo med tydliga punkter som kändes pedagogiska och lättbegripliga"

Kurstillfällen

 

Datum: 12 september 2019
Tid: 09.00 - 16.30
Registrering och frukost från kl 08.30
Plats: The park, Hälsingegatan 49, Stockholm
Pris: 5 990 kr (exkl. moms)

Gå 3 för 2: Ta med ditt team och gå tillsammans. Den tredje biljetten blir gratis. Ange rabattkod agileteam vid bokning.
Välgörenhetsorganisation med 90-konto: 40% rabatt på ordinarie pris (ange VIP-90)

Boka din plats ➡

Datum: 20 november 2019
Tid: 09.00 - 16.30
Registrering och frukost från kl 08.30
Plats: The park, Hälsingegatan 49, Stockholm
Pris: 5 990 kr (exkl. moms)

Gå 3 för 2: Ta med ditt team och gå tillsammans. Den tredje biljetten blir gratis. Ange rabattkod agileteam vid bokning.
Välgörenhetsorganisation med 90-konto: 40% rabatt på ordinarie pris (ange VIP-90)

Boka din plats ➡

Hotellerbjudande!
Missa inte vårt erbjudande på hotellrum hos First Hotel Norrtull som är beläget 350 meter från kurslokalen. Få 15% rabatt på logi genom att uppge bokningskod: FHCWDRELA
Boka online eller ring/maila direkt på 08-300 350 / info@hotelnorrtull.se och uppge att ni bokar via Wednesday Relations.

Intresserad av skräddarsydda kurser?

Vi erbjuder även skräddarsydda kurser. Välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer. Kontakta Mats Gustafsson på tel. 08-642 21 90, eller .

Real Time Web Analytics