3-dagars workshopserie

Certified CRM & Loyalty Manager - Workshopserie

- Återförenas med andra duktiga certifierade CRM & Loyalty Managers!

Skaffa dig ny kunskap, lyssna på nya experter, ta del av case, erfarenhetsutbyte, och djupdyk i modeller vi tidigare gått igenom på certifieringsutbildningen så som värdesegmentring och kundlivscykeln/kundresor. Nu startar vi upp en efterlängtad workshopserie som riktar sig enbart till dig som certifierad CRM & Loyalty Manager. Workshopserien sträcker sig över tre heldagar, ungefär en gång i månaden, där ni får chansen att ta del av externa experter och case men även arbeta kring egna case.

Företag som gått certifieringsutbildningen:

Svenska Spel   Sveriges Läkarförbund   PAF   Brainwork Factory   SEB   Friskis och Svettis    Länsförsäkringar   Jusek   Skånetrafiken   Preem   Pfizer   Formdesign Visby   Efva Attling   Folksam   Netnod   Adlibris   Lodon   Max Mathisen   Nordnet   LINK Mobility   Läkare utan gränser   Swedbank   Elon   KTH   Naturskyddsföreningen  Enefit   Krall Entertainment AB   Plantagen   Telia   Bankgirot   Britt Västerås AB   ICA Maxi   Polestar AB   Solar   Folkspel   KPMG   Coop   Lazzo   Gårdssällskapet   Synoptik   IVL Miljöinstitutet   ICA Banken   Västtrafik   Smartr   Bergendahls Food AB   Skandia   Pon Equipment AB   Babs Paylink   Fackförbundet ST   Swedol   Trygghetsrådet   cxLoyalty   Kronofogden.

Se vad Telia, Skoda, Trygg Hansa m. fl. säger om våra workshopserier.

Innehåll:

Digitalisering och nya kanaler snurrar allt fortare. Nya plattformar ska in och nya samarbeten och allianser måste skapas. Kunderna har ökade förväntningar och älskar det personliga mötet och det där lilla extra, även om det levereras digitalt. Human-to-Human marketing is next och det handlar om att skapa förtroende och vara relevant. Vi kommer fördjupa oss inom ett antal områden, alltifrån personalisering och plattformar till segmentering och strategisk lojalitet samt att vinna genom service.

Områden som workshopserien omfattar:

 • Personalisering, omnikanal Marketing Automation (MA), AI. Nya plattformar som DMP och CDP och hur de kompletterar MA för att kunna koppla ihop CRM och bred media.
 • Vilka plattformar som passar vilken typ av företag och vilka funktioner som levereras.
 • Hur du använder first, second och third party data för att bli maximalt träffsäker i dina budskap och knyta ihop egna och köpta kanaler.  
 • CRM och marknad i allians för att nyttja kunddata i varje interaktion och maxa mediabudgeten. 
 • Lojalitetsprogram och vad är det som verkligen fungerar. 
 • Hur nyttjar vi serviceförmåner, co-creation och olika rewards. Hur kopplas detta till en värdesegmentering och bra uppföljning av kundbasens utveckling.
 • Human to human marketing och vad det innebär.
 • Strategisk kundlojalitet – vinna genom service och kundupplevelse.
 • Hur bygger vi in Service Moment I kundresan och vi rätt tidpunkt I kundlivscykeln? 
 • Avancerade case där man kommit långt i arbetet med datadriven marknadsföring men även case där man är under uppstart.

Som deltagare i denna workshopserie har du möjlighet att påverka agendan. En stor del av workshopen ägnas åt att arbeta med gruppens egna case samt djupdykning i vissa delar från certifieringsutbildningen. 

Ämnen för workshops:

Workshopdag 1: Personalization at scale

- Från CRM till att inkludera online och bred media
Plats: The Park, Sveavägen 98, Stockholm

Dagens innehåll:

 • Alumni-case Telia: Sofia Skantze, Senior Manager Martech och Lena Lindgren, Head of Digital Marketing 
  Om hur CRM och marknad tillsammans driver ett förändringsprogram för att ta nästa stora steg att bygga på ett redan avancerat CRM-arbete med Marketing Automation till att addera flera plattformar för att utöka möjligheter till personalisering och även maximera värdet på online och bred media.
 • Gästföreläsare Leadfront: Klas Bernehjält, Senior Strateg
  Föreläsning och djupdykning i plattformar och vilka möjligheter de ger. Vidare fördjupning runt plattformar och ekosystemet som krävs för personalisering i egna och köpta kanaler: Marketing Automation (MA), Data Management Platforms(DMP), Customer Data Platform (CDP), Analytics, First-Second-Third party data.
 • Pop-up diskussioner under dagen kopplat till innehållet

Med reservation för ändringar.

Workshopdag 2: Personalisering, Lojalitetsprogram, Värdesegmentering
och Kundlivscykel-resor

Plats: Hos medverkande företag

Dagens innehåll:

 • Gästföreläsare SAS: Lisa Sarén, Head of Customer Analytics och Nina Larsson, Program Development Manager
  Caset är uppdelat I två delar. I första delen får vi följa med på den resa SAS gjort för att etablera personalisering och marketing automation i omni-kanal. Lisa går även in på hur de använder avancerade scoring-modeller och algoritmer för att möjliggöra detta. Andra delen handlar om SAS Eurobonus och morgondagens lojalitetsprogram. vad skapar lojalitet och mer om framgångsfaktorerna bakom lojalitetsprogram. Vad uppskattar kunderna mest? Och hur har kommunikationen I lojalitetsprogrammet förändrats med nya personaliseringsmöjligheter? Hur viktigt är det att differentiera på värdesegment? 
 • Alumni-case Preem: Maria Green, CRM-ansvarig
  Maria berättar och beskriver hur hon sedan utbildningen har nyttjat flera av strategierna och modellerna i arbetet med att förbereda inför Marketing Automation genom att kartlägga  kundbasen och implementera en värde- och potentialsegmentering samt specificera upp ett ramverk för kundlivscykel-bearbetning för att maximera lojalitet och lönsamhet/CLV.    
 • Värdesegmentering och kundlivscykeln kopplat till KPIer
 • Pop-up diskussioner under dagen kopplat till innehållet

Med reservation för ändringar.

Workshopdag 3: Strategisk kundlojalitet

Plats: Hos medverkande företag

Dagens innehåll:

 • Gästföreläsare Systembolaget: Mikael Wallteg, f.d. Vice VD
  Om resan från illa omtyckt monopol till serviceproffs. Strategisk kundlojalitet - vinna genom service och verktyg för hur du kan bli bättre. Vikten av service för att driva lojalitet och hur man kan bygga in mer service, proaktivitet och relevans I sitt eget kundbemötande och kommunikation. Systembolaget är det företag som vunnit ServiceScore sex av sju år. ServiceScore är en årlig mätning som rankar företag vad gäller service. Samt den organisation som har högst förtroende I SIFO:s förtroendebarometer.
 • Workshop-case: Vi arbetar med gruppens egna case
 • Servicemodell och Human to Human Marketing
  Vikten av att skilja på vad och hur i leveransen och du får med dig verktyg och tips på hur du kan få in mer service i din kundhantering.
 • Pop-up diskussioner under dagen kopplat till innehållet

Med reservation för ändringar.

Startdatum: 19 mars 2020
Workshop 1: 19 mars (The Park, Sveavägen 98)
Workshop 2: 21 april (Hos medverkande företag)
Workshop 3: 28 maj (Hos medverkande företag)

I ditt deltagande får du:

 • Tre dagars interaktiva Workshops
 • Aktuell teori och senaste rönen, fördjupning på utbildningen
 • Träffa inbjudna experter
 • Få förslag på lösningar på problem och utmaningar ditt företag står inför
 • Luncher och kaffe med tilltugg
 • Möjlighet att fördjupa ditt personliga nätverk

Hur övertalar jag chefen att få gå?

 • Du får med dig kunskap om andra företags konkreta fall, framgångar och misstag
 • Du möter och lär av experter inom området 
 • Du får ta del av ett antal erfarna personers råd och hjälp med dina utmaningar
 • Du får chansen att lära av en erfaren konsult med gedigen erfarenhet av ämnet
 • Du kan ligga steget före dina konkurrenter med fördjupad kunskap
 • Du har möjlighet att hjälpa andra utifrån dina egna erfarenheter
 • Du breddar ditt nätverk med professionella i samma roll som du

Pris:

19 900 kr exkl moms
Pris för deltagare nr 2 från samma företag: 5 000 kr ex moms. Tänk på att det kan vara olika personer från företaget som deltar vid varje workshop.

Workshop-serien går endast att anmäla sig till som Certified CRM & Loyalty Manager, eller kollega till någon som tidigare gått certifieringsutbildningen. 

Hotellerbjudande!
Missa inte vårt erbjudande på hotellrum hos First Hotel Norrtull. Få 15% rabatt på logi genom att uppge bokningskod: FHCWDRELA
Boka online eller ring/maila direkt på 08-300 350 / info@hotelnorrtull.se och uppge att ni bokar via Wednesday Relations.

Workshopledare:

Camilla Cramner

crm expert

Camilla har ett brett perspektiv på kundrelationer genom lång erfarenhet från seniora positioner inom Kundlojalitet, Marknad, Varumärke, Customer Experience och CRM/CVM på stora multinationella företag. Camilla har de senaste sex åren drivit en internationell satsning på Telia Company runt Customer Value management. Hon driver LoyaltyFactory AB som erbjuder strategier och lösningar runt CRM/CVM och marketing automation. Camilla är idag flitigt anlitad talare och även nätverksledare för Marknadsföreningens nätverk för Relationsmarknadsföring.
 

 

Gästföreläsare och case:

Sofia har haft olika positioner i olika klientuppdrag och har därmed fått erfarenhet och kunskap i olika sektorer inom olika faser av projektarbete. Hon har hanterat projekt både på programnivå och mer detaljerade designarbeten. 

Klas är ett marknadsföringsproffs med mer än 10 års erfarnhet från den föränderliga IT teknologiska marknaden.

Nina är ansvarig för konceptutveckling och 'roadmapping' för att säkerställa ett starkt förslag till lojalitetsprogram, säkerställa initiativ som driver ekonomiska och kommersiella effekter vad gäller SAS EuroBonus. 

Projektleder kommunikationsuppdrag på Preems marknadsavdelning. En roll som innebär att stärka varumärket och utveckla relationen till kunder på en strategisk och operativ nivå.

Som vice vd/försäljningsdirektör för Systembolagets har Mikael under 16 år fått leda linjeorganisationen med över 400 butiker som har 125 miljoner kundmöten om året.

Intresseanmälan

endast för certified crm & Loyalty managers
Kommande datum 19 mars, Stockholm
Anmäl dig
Real Time Web Analytics