WEDNESDAY ACADEMY

ERFA: AI for Marketing

Startdatum 20 november 2018

ERFA: AI for Marketing

Stort intresse!
Ny grupp startar 20 november 2018. Rekrytering av deltagare pågår! 

Vår första ERFA-grupp inom detta ämne startade upp i mars och där medverkar dessa företag: Svenska Spel, Mekonomen, Klarna, Tre, AMF, Ikano Bostad, Kommunal och Intermail. Nu börjar vi fylla platserna till nästa grupp som startar i 20 november.

Redan bokade och prelbokade företag är: Folksam, OKQ8, Paf och Bisnode

Är du intresserad? Det finns plats för endast ett företag från varje bransch och platserna fylls på snabbt så tveka inte att säkra din branschplats.
Intresseanmäl dig här

Är du ansvarig för att utvärdera AI for Marketing på ditt företag? Vad ska ni använda det till? Var börjar man? Vill du lära dig mer och utbyta erfarenheter med andra i samma situation som du? I din roll sitter du ofta ensam i din organisation. Du saknar kanske någon att bolla idéer med, ett nätverk av sparringpartners som kan ge dig värdefull input och kunskap.

Vår erfarenhetsgrupp inom AI for Marketing är ett exklusivt nätverk för erfarenhetsutbyte mellan företag i olika branscher (med ett företag från varje bransch). De innefattar 10-15 deltagare vilket ger dig möjlighet att lära känna alla i gruppen. Du får nya erfarenheter inom Artificiell intelligens, möjligheter och utmaningar. Du får veta hur AI kan användas för att förbättra Customer Experience och hur du ökar effekten i ert marknadsarbete.

Se vad Telia, Skoda, Trygg Hansa m. fl. säger om ERFA

Läs intervju med en av gästföreläsarna:

Att starta AI-projekt har blivit en överlevnadsfråga

Stefan Lavén, VD på Lincube Group AB och en av gästföreläsarna på vår erfarenhetsutbytesgrupp inom AI for Marketing, reda ut begreppen och dela med sig av sina bästa tips. Läs intervjun >

Områden som ERFA-gruppen omfattar:

 • AI for Marketing
 • Machine Learning påverkan på marknadsfunktionen
 • Chatbots och Internet of Things (IoT)
 • Augemented - och Virtual Reality
 • AI i Sociala medier
 • Exempel från andra företag

Som deltagare i ERFA-gruppen har du all möjlighet att påverka agendan. Vilka ämnen vi fördjupar oss i bestämmer gruppen tillsammans. På förmiddagen har vi en gästföreläsare / expert och på eftermiddagen arbetar vi med två case från gruppen. På workshop nr 1 sätter vi även datum (som alla kan) tillsammans med gruppen för de följande tre workshops. 

Fördelar med Wednesday Relations ERFA-grupper:

 • Kunskap om andra företags konkreta fall, framgångar och misstag
 • Möta experter inom området så som forskare och konsulter
 • Ett antal erfarna personers råd och hjälp med dina utmaningar
 • Lära av en erfaren konsult med gedigen erfarenhet av ämnet
 • Endast ett företag från varje bransch - ligg steget före dina konkurrenter
 • Hjälpa andra utifrån dina egna erfarenheter
 • Få ett nätverk med professionella i samma roll som du

I ditt ERFA-deltagande får du:

 • Fyra dagars interaktiva Workshops (en heldag varannan månad)
 • Aktuell teori och senaste rönen inom artificiell intelligens
 • Inbjudna experter så som professorer, forskare och konsulter
 • Få förslag på lösningar på problem och utmaningar ditt företag står inför
 • Luncher och kaffe med tilltugg
 • Möjlighet att fördjupa ditt personliga nätverk
 • AW och mingel vid Workshop nr 4

Ämnen för ERFA workshops:

Workshop 1: Huvudämne: AI for Marketing - Trender, Senaste forskningen och vad gör framgångsrika företag
20 november 2018

Workshop 2: Huvudämne: Konkreta exempel på vad AI kan användas till på Marketing
Januari 2019

Workshop 3: Huvudämne: Lösningar och plattformar för AI utveckling. Verkyg för succe
Mars 2019

Workshop 4: Huvudämne: Organisation, roller och ansvar för ditt AI arbete
Maj 2019 

Som deltagare i en Wednesday Relations ERFA-grupper har du all möjlighet att påverka agendan. Vilka ämnen vi fördjupar oss i bestämmer gruppen tillsammans.

Pris:

Pris för fyra heldagsworkshops: 19 900 kr (ex moms). Pris för deltagare nr 2 från samma företag: 5 000 SEK. (exkl. moms) (Kan vara olika personer för varje workshop). 

Gästföreläsare:

Gustav Rengby

CEO, Redpine

Gustav Rengby har som konsult arbetat i många år med att utnyttja AI-teknik i många olika branscher och processer men framförallt inom sälj, marknad och CRM. Han är medgrundare till konsultbolaget Random Forest och VD för AI-startup-bolaget Red Pine.

Andreas Markewärn

Digital Strateg, Digitalist group

Andreas Markewärn, är en uppskattad föredragshållare och engagerande workshopledare med mångårig erfarenhet av affärsutveckling för såväl produkter som tjänster. Andreas är specialiserad på metoder för effektiv digital transformation och kan bättre än de flesta beskriva hur man utvecklar förmågor för att dra mesta möjliga nytta av ny teknik.

Stefan Lavén

VD och grundare, Lincube Group AB

Stefan Lavén är VD och grundare till Lincube Group AB. Med snart 20 års erfarenhet inom data, analys och försäljning hjälper Stefan sina kunder att på ett konkret och agilt sätt ta sig an utmaningen att bli datadrivna. Grunden är att göra kundupplevelsen bättre - då kommer resultaten också i form av t ex hög lojalitet, ökad försäljning. Att arbeta datadrivet är inte för de lata utan för de ambitiösa.

ERFA-gruppledare:

Mats Gustafsson

GRUNDARE, WEDNESDAY RELATIONS

Mats startade Wednesday Relations 2002 och har gedigen erfarenhet av Marknadsföring, Försäljning och CRM. Mats har bland annat varit ERFA-ledare för över 20 ERFA-rupper inom olika ämnen. Mats har även hjälpt både B2C och B2B företag att utveckla sitt marknadsarbete. Genom Wednesday Relations har Mats utvecklat en community för kompetensutveckling för professionella marknadsförare. Mats är en erfaren och omtyckt moderator och föreläsare.

Intresseanmälan

Camilla Cramner

HEAD OF GLOBAL CUSTOMER VALUE MANAGEMENT PROGRAM, TELIA

"Att få möjlighet att bygga relation med personer som arbetar inom samma område och på företag i helt andra branscher har varit mycket värdefullt. Gruppen utvecklas och värdet ökar ju fler träffar vi har och ju mer vi lär känna varandra. I vår grupp har några av oss även träffats utanför ERFA-träffarna och utbytt erfarenheter. Extra värde fick jag den gång vi diskuterade mitt case specifikt - det var ju som gratis konsulthjälp - och av så i ämnet insatta personer."

 
 

 
Exempel på tidigare medverkande företag:


Academic Work  Apoteket  Avanza Bank   Trygg-Hansa  Hjärt-Lungfonden   Banverket   Mekonomen   Skandia  Bergendahlsgruppen   Coca Cola   Coop   Dagens Industri   Deloitte   Elgiganten   Fortum Göteborgsposten   H&M   ICA   If   Ikanobanken   InkClub   Interflora   Lensway   Lindex   Länsförsäkringar OK Q8   Pågen   Radiotjänst   Sandvik   SAS Euro Bonus SEB   Socialdemokraterna   Spendrups Svensk Fastighetsförmedling   Svenska Dagbladet   Systembolaget   Volvo   Villaägarnas Riksförbund

Real Time Web Analytics