wednesday academy

LinkedIn för B2B-företag

Aktuella kurstillfällen
6 mars 2018 stockholm
6 september 2018 stockholm

LinkedIn för B2B-företag - Så lyckas du

Hur använder man LinkedIn på bästa sätt när man jobbar inom B2B? LinkedIn är ett renodlat affärsnätverk där det teoretiskt är enkelt att hitta exakt de yrkesgrupper man vill nå, men det är inte lika enkelt att nå ut till många som i andra sociala nätverk. Det krävs en långsiktig strategi, tålamod och smart marknadsföring för att lyckas i kanalen.

Program

09:00 Inledning

Från informationssamhälle till interaktionssamhälle. Därför är sociala medier den största samhälleliga förändringen sedan industriella revolutionen.

09:10 Vad är LinkedIn?

Microsoft köpte LinkedIn för en tid sedan och har en lite annan strategi och affärsidé med kanalen än vad exempelvis Facebook, Twitter, Snapchat har med sina sociala kanaler. Hur många använder LinkedIn i Sverige? Vilka yrkesgrupper finns bäst representerade? Vilka övriga tjänster erbjuder LinkedIn och är de värda att köpa in?

09:40 Skapa organisationens LinkedIn-strategi

LinkedIn för rekrytering är självklart. Men hur kan man få ut andra värden av kanalen såsom att bygga varumärke, jobba med sitt arbetsgivarvarumärke, hitta nya och vårda befintliga kunder? Vi går igenom vilken strategi de olika varianterna av B2B-företag* kan ha med sin närvaro på LinkedIn.

10:20 Paus

10:40 | Kampanjer på LinkedIn

  • Köp synlighet på LinkedIn
  • Vilka möjligheter finns?
  • Hur sätter man upp sin första kampanj?
  • Hur optimerar man sin kampanj på bästa sätt.
  • Vilka format kan och ska man använda i sitt budskap?

11.40 Verktyg för analys, produktion och effektivisering

  • Hur mäter vi resultatet av närvaron på LinkedIn? Vilka är de viktiaste mätpunkterna?
  • Vad är viktigt att följa i LinkedIn Analytics?

11:50 | Summering och avslutning

Möjlighet att ställa specifika frågor kring kursdeltagarnas egna utmaningar med LinkedIn som kanal. Recap av dagens innehåll.

Det här får du med dig

Under denna förmiddag så får du som representant för ett B2B-företag en bra översikt av potentialen med LinkedIn och vad som går att göra via marknadsföring i kanalen. Du får även veta vilken typ av innehåll som är optimal för att få maximal synlighet och genomslag i den sociala kanalen för yrkeslivet. Du får även med dig inspiration och konkreta tips för hur du som arbetar inom B2B utvecklar en strategi för LinkedIn som i slutändan leder till fler affärer och ökad försäljning.

För vem?

För dig som jobbar med marknadsföring, kommunikation och försäljning inom B2B.

*) Vi menar att det främst finns tre kategorier av B2B-företag som har rätt så olika utmaningar trots att de alla har det gemensamt att de är företag som inte riktar sig till privatpersoner utan enbart till andra företag. De tre kategorierna är företag som:
1. Erbjuder hjälp till andra företag (exvis juridisk hjälp, ingenjörstjänster),
2. Säljer varor och tjänster till andra företag (exvis fraktbolag, återförsäljare av skogsmaskiner, kontorsmateriel osv)
3. Har produkter för privatpersoner men som inte säljer dessa alls till slutkonsument utan enbart via återförsäljare (tillverkare av hushållsvaror, förbrukningsvaror osv)
Vi anpassar kursens innehåll och visar exempel baserat på vilken av dessa kategorier som varje kurstillfälles deltagare hör till.

Inför kursen

Du behöver inte ha arbetat med en LinkedIn-sida för ett företag tidigare för att gå kursen. Men du bör ha ett personlig LinkedIn-konto och vara bekant med kanalen för personlig användning.

Lärare

Daniel Erkstam

DIGITAL STRATEG

Daniel Erkstam undervisar bl.a. på Medieinstitutet och är en mycket uppskattad föreläsare. Han har även föreläst både på Webbdagarna och Internetdagarna.

Helen Jones

analytiker/webbkommunikatör

Helen Jones jobbar som analytiker/webbkommunikatör på Salgado. Där jobbar hon med hela kampanjprocessen: allt från att hitta på idéer till att analysera slutresultaten. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien där hon arbetade som kommunikatör på en ideell organisation under fyra år.

"Lärarna kunde verkligen sin sak!"

Aktuella kurstillfällen

Datum: 6 mars 2018 
Tid: 09:00 - 12:00, registrering och frukost från kl 08.30
Plats: Mornington Hotel, Nybrogatan 53, 114 40 Stockholm
Pris: 3 490 kr (exkl. moms)

Gå 2 eller fler och få 500 kr i rabatt per person.
Välgörenhetsorganisation med 90-konto: 40% rabatt

Boka din plats ➡  

Datum: 6 september 2018
Tid: 09:00 - 12:00, registrering och frukost från kl 08.30
Plats: The Park, Hälsingegatan 49, Stockholm
Pris: 3 490 kr (exkl. moms)

Gå 2 eller fler och få 500 kr i rabatt per person.
Välgörenhetsorganisation med 90-konto: 40% rabatt

Boka din plats ➡ 

Intresserad av skräddarsydda kurser?

Vi producerar ofta skräddarsydda kurser. Läs mer eller kontakta på tel. 08-642 21 90.

Real Time Web Analytics