Addcent söker Lösningsarkitekter/CRM konsulter

Som Lösningsarkitekt hos Addcent kommer du arbeta med att forma och driva implementationer av effektiva lösningar på våra kunders utmaningar inom CRM och närliggande operationella processer. Du kommer att arbeta i nära samspel med våra verksamhetsutvecklare samt applikationskonsulter och utvecklare för att skapa användbara, genomtänkta och långsiktigt hållbara lösningar som passar in i våra kunders arkitekturlandskap på ett bra sätt.

Addcent arbetar med effektiva SaaS-plattformar inom sälj, marketing och kundservice vilket ger dig möjlighet att på ett snabbt och effektivt sätt forma säkra, mobila och användbara lösningar som skalbarhets- och prestandamässigt möter upp mot växande behov.

Kvalifikationer
Du är en driven konsult med erfarenhet av utveckling, förvaltning, system- och lösningsarkitektur. Du har ett pragmatiskt och affärsmässigt synsätt på lösningar och har förmåga att tekniskt leda projekt som snabbt ger affärsvärde. Vi ser gärna att du har:

  • Konsulterfarenhet
  • Bakgrund som utvecklare och systemarkitekt på webbaserade lösningar
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av teknisk projektledning alternativt Scrum Master
  • Flerårig erfarenhet som lösningsarkitekt eller liknande
  • Mycket god förmåga att analysera krav och utforma informationsmodeller
  • Mycket god förmåga att designa och dokumentera lösningar utifrån olika perspektiv
  • God kommunikationsförmåga utifrån ett lösnings- och verksamhetsperspektiv
  • Professionell förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska samt mycket god förmåga på engelska.

Meriterande
Erfarenhet av SaaS-plattformar som stöder sälj, marketing och kundserviceprocesser, erfarenhet av verksamhetstransformationer och implementationer av användarnära verksamhetsprocesstödjande lösningar.

Om företaget
Addcent är ett nytänkande konsultföretag, med en unik förmåga att knyta samman strategi, operationell verksamhet och IT. Vi uppmuntrar kompetensutveckling, erfarenhetsutbyten och utforskning av nya områden. Här får du jobba med spännande projekt med verklig strategisk höjd – alltid i dynamiska, tvärfunktionella team där ni tillsammans tar ett helhetsgrepp för att omvandla kundens utmaningar till framgångar. Addcent blev 2017 utnämnt till ett Gasellföretag.

Läs mer och ansök här

Se flera roller här

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics