Wednesday Breakfast

Dra nytta av Artificiell intelligens i kundhanteringen

Dra nytta av Artificiell intelligens i kundhanteringen

Datum

24nov

Tid

08.00 - 09.00, Registrering & frukost från 07.30

Plats

Berns
Näckströmsgatan 8, Stockholm

Pris

Kostnadsfritt

Dra nytta av Artificiell intelligens i kundhanteringen

På detta seminarium kommer vi att prata om vad AI innebär för kundhanteringen i en B2C-verksamhet. Vad är egentligen skillnaden mot traditionella segmenteringar och vilka är fördelarna? Vi kommer att visa att det inte behöver vara så svårt att använda den här tekniken. Slutligen kommer vi även att visa att personaliseringen på en web kan vara på plats på bara några dagar! 

För vem

Seminariet riktar sig till dig som arbetar i linjebefattning inom marknad, sälj, CRM, Customer Experience och förändringsledning. Seminariet är tyvärr inte öppet för branschkollegor till vår partner. Endast fullständig anmälan godkännes.

Program

07.30 | Registrering och frukost

08.00 | Introduktion av Wednesday Relations

08.05 | Vad innebär AI för traditionell kundsegmentering och scoring?

  • Vad är AI och vad är maskininlärning?
  • Vilka är fördelarna med AI?

08.30 | Case: Personalisering av web-kanalen med AI med hjälp av Red Pine

08.55 | Avslut och summering 

Detta får du med dig

Under föreläsningen kommer vi bena ut skillnaderna på paradigmskiftet från traditionella scoring-modeller till AI. Du får även praktiska exempel på hur man lätt kan komma igång.

Talare

Niklas Bredberg

VD, Random Forest

Niklas Bredberg har lång erfarenhet av att hjälpa B2C-företag att förbättra sina kundrelationer både ur ett strategiskt såväl som operativt data-drivet perspektiv. Niklas är VD för Random Forest och tillika medgrundare av företaget.

Gustav Rengby

VD, Red Pine

Gustav Rengby har arbetat med att utnyttja avancerad analys och artificiell intelligens på många olika sätt för att förbättra kundhanteringen. Gustav är VD för Red Pine och medgrundare av Random Forest.

Daniel Goucher

CTO, Red Pine

Daniel Goucher har djup insikt i hur man kan applicera AI för att stödja kundmötet men även stor kunskap kring hur det kan tillämpas i en webbkanal. Daniel är CTO för Red Pine och partner i Random Forest.

Frukostpartners

Random Forest är ett konsultbolag som arbetar med avancerad analys och Business Intelligence. Vi har erfarenheter att använda avancerade analys-metoder både inom CRM, finans, upplevelseindustrin och logistik. Vi hjälper våra kunder att få ut så mycket affärsvärde som möjligt ur kundens tillgängliga och otillgängliga data.

Red Pine erbjuder molntjänster för att stödja smart kundinteraktion med hjälp av AI i realtid. Red Pine är en start-up som ägs av konsultföretaget Random Forest.

Real Time Web Analytics