Möt hjältarna som lyckats sätta kunden i centrum och driva verklig förändring!

Företag och varumärken som verkligen lyckats med sina kundupplevelser har en sak gemensamt. De har tagit kontroll över sin datahantering. De vårdar sin data som en strategisk tillgång och ser till att den är ren, säker och tillgänglig för att kunna ge rätt insikter och rätt grund för kundupplevelsen.

Det krävs starka ledare för att utmana status quo. Vi beundrar deras ambition, förändringsvilja och förmåga att driva igenom sin vision. Möt fem av dem i den här e-boken och ta del av deras ambitiösa och framgångsrika initiativ för att sätta kunden i centrum.

E-boken ger inspiration till att:

  • Skapa din vision för att få kundcentricitet att fungera
  • Mäta och bevisa värdet av din data
  • Se effekten och möjligheten till innovation baserat på en bild av kunden (single view of the customer)

Missa inte att läsa om de här ledarna om du just nu startar din resa, eller redan är på väg, mot att differentiera och konkurrera med hjälp av kundupplevelsen!

Åsa Liljeqvist Cramér

Nordic Online Sales Manager, Vattenfall

”Som deltagare på Wednesday Executive fick jag både ett stort värde av intressanta föredrag med olika företagscase inklusive konkreta exempel, och av nätverkandet med andra beslutsfattare inom CRM och kundarbete. En riktigt bra dag.”

Emelie Hallberg

Marketing coordinator, Itero Business Solutions

"Tack för en mycket bra arrangerad kurs. Läraren var fantastisk! Väldigt pedagogisk, genuint intresserad och mycket bra på att sammanfatta och återkoppla för bästa möjliga läroprocess. Jag är supernöjd!!"

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics