Sju steg till en komplett kundvy

Hur du bygger den rätta grunden för bättre kundupplevelser

Kundupplevelsen blir en helt avgörande konkurrensfördel framöver. Nyckeln till att skapa dessa kundupplevelser är en komplett, tillförlitlig och tillgänglig vy över all kunddata och varje kundrelation. Men med så många kunder, kanaler, datakällor och andra variabler – var börjar man?

Använd vår e-bok "The Ultimate Guide for Customer Data Management - Workbook" för att planera din resa mot bättre kundinsikt och ren, säker, tillgänglig kunddata.

I den här boken, som innehåller konkreta uppgifter att arbeta igenom, finner du:

  • En genomgång av de viktigaste komponenterna i din kunddata
  • Expertråd och bästa praxis för att bygga rätt grund för bättre kundupplevelser
  • Guider för att planera och definiera dina kundprofiler

 

Åsa Liljeqvist Cramér

Nordic Online Sales Manager, Vattenfall

”Som deltagare på Wednesday Executive fick jag både ett stort värde av intressanta föredrag med olika företagscase inklusive konkreta exempel, och av nätverkandet med andra beslutsfattare inom CRM och kundarbete. En riktigt bra dag.”

Emelie Hallberg

Marketing coordinator, Itero Business Solutions

"Tack för en mycket bra arrangerad kurs. Läraren var fantastisk! Väldigt pedagogisk, genuint intresserad och mycket bra på att sammanfatta och återkoppla för bästa möjliga läroprocess. Jag är supernöjd!!"

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics