Webinar: Customer Experience i din organisation och CX Masterclass

På detta Wednesday Webinar får du inblick i och förståelse för verktyg, metoder och modeller som direkt hjälper dig att skapa förbättringar runt kundupplevelser i din organisation. Tillsammans med kunskap om hur känslor påverkar dina kunders beslut och vad som driver hållbar och långsiktig försäljning och lönsamhet. Där era kunder stannar längre, betalar mer och rekommenderar er till vänner och kollegor.
Dessutom får du under webinaret information om struktur och upplägg på vår 2-dagars kurs Customer Experience Masterclass.

Erbjudande Customer Experience Masterclass!
Som deltagare på webinariet får du en exklusiv rabattkod till vår Customer Experience Masterclass.

Aktuellt kursdatum: 15 - 16 november 2018
Ordinarie pris: 14 900 kr exklusive moms
Ange rabattkod: VIP-LOYALTY vid anmälan för att få upp till 3 000 kr i rabatt.

Läs mer om kursen här

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics