Utveckla ditt Marknads- och Kundarbete tillsammans med oss!

Ser du också stora utmaningar inom Marknadsföring, Customer Experience, CRM, och Sociala medier? Vill du trimma processer, arbetssätt, IT stöd och organisation. Vi hjälper dig utveckla Marknads- och Kundarbetet i företaget. Och det helt anpassat efter dina behov.

Vi hjälper gärna till med:

Skräddarsydda kurser

Kurser & workshops för ert team på plats hos er. Välj att utgå från:

 Våra befintliga kurser och utbildningar. Läs mer här
 Exakt det ämne/område inom marknadsföring, CRM, CX och sociala medier som ni vill utvckla er inom

Utveckling och förändring

När ni bestämt er för att ta nästa kliv och lyfta ert arbete och medarbetare inom ett visst område, kan det vara ovärderlig hjälp att ta in en expert och erfaren konsult för workshop, projektledning, bollplank eller implementation. Genom vårt nätverk av erfarna konsulter och lärare hittar vi exakt rätt person för era behov. Vi föreslår ett antal relevanta konsulter och du väljer den som är rätt för er. Exempel på områden:

CRM - Kundlojalitet
Marketing Automation
✔ Agilt arbetssätt
Customer Experience / Customer Journey Mapping
 Marknadsföring i sociala medier
 Programmatic Marketing
Content Marketing
 AI for Marketing and Customer Service
 Konvertering

Vi har ett pragmatiskt arbetssätt när du anlitar någon av konsulterna i vårt nätverk. Det innebär att ni bestämmer både nivå av engagemang och kan avsluta samarbetet när helst ni vill. Inga uppsägningstider eller fasta åtaganden. Nedan är tre nivåer på stöd som ofta används:

Small (rådgivare och bollplank): Ni köper 10 timmar till ett överenskommet pris och kan sedan utnyttja konsulten löpande som rådgivare och bollplank.

Medium (projektdeltagare och expert): Konsulten är med i ert projekt som expert, workshopledare och erfaren inom området. Ni har en egen proaktiv projektledare som planerar arbetet.

Large (projektledare och expert): Konsulten har en proaktiv roll att driva arbetet framåt i projektet och bidra med sin expertkunskap och erfarenhet.

Lena Henriksson

Kommunikationschef, FAR

”Wednesday Relations har hjälpt oss att hitta och engagera en konsult inom utvärdering och upphandling av Marketing Automation system. Samt en specialist som genomförde en inspirations och uppstarts workshop i att utveckla våra kundresor. Wednesday Relations har förstått våra behov och snabbt hittat duktiga konsulter som vi engagerat. Ett mycket effektivt, snabbt och bra sätt att hitta rätt konsult. Jag kan verkligen rekommendera att engagera Wednesday Relations i ert utvecklingsarbete.”

Anton Fjällström

Head of Digital Insurance, Nordea Life Assurance Sweden

”Vi köpte ett biljettpaket med 10 biljetter med möjlighet att delta i alla de olika event som Wednesday Relations arrangerar. Både jag och mina kollegor på Nordea är väldigt nöjda och har uppskattat forum, seminarium, konferenser och kurser enormt mycket."

Ulrica Haraldsson

PROJEKTLEDARE, ICA SVERIGE AB

”Vi beställde en skräddarsydd kurs i ”Annonsering på Facebook och Instagram” av Wednesday Relations. Då vi är relativt erfarna användare var vi mycket noga med att nivån skulle vara rätt. Kursen, lärarna och Wednesday Relations uppfyllde våra förväntningar med råge. Vi är mycket nöjda och återkommer gärna med nya utbildningsbehov.”

Vill du veta mer?

Vi kommer gärna till dig på ett förutsättningslöst möte, där vi berättar mer om hur vi arbetar nära stora företag med deras kompetensutveckling. För mer information och boka ett möte, kontakta:
Mats Gustafsson, Grundare & VD, Tel 070 531 88 32,

Intresseanmälan

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics