Sagt av tidigare deltagare

Daniel Sundqvist

Marknadsspecialist, doktor.se

"Utbildningen var helt avgörande för att jag skulle lyckas byta inriktning på karriären. Den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag kräver att man har ett kvitto på den kompetens som efterfrågas. Tack vare utbildningen lärde jag mig tillräckligt mycket för att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden."

Läs hela intervjun med Daniel här.

Ellenor Lennarth

15 years of experience from B2B sales

"Jag rekommenderar alla som vill utveckla sitt kundlojalitetsarbete att INTE missa Certified CRM & Loyalty Manager. Oavsett bransch eller tekniska förutsättningar finns det mycket att vinna på att få en helhetsbild av hur man utvecklar lönsamma kundrelationer. Camilla Cramner leder effektivt utbildningen och tillsammans med olika gästföreläsare och teamövningar får man på ett unikt sätt både strategiskt helhetsperspektiv, en verktygslåda och operativt testköra olika arbetssätt och metoder. Jag är överväldigad över hur mycket man lär sig och kan börja applicera på en gång när man går utbildningen."

Maria Green

CRM ANSVARIG, PREEM

”En heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Petra Locher

CRM STRATEG, VÄSTTRAFIK

"Utbildningen var mycket bra och har givit mig en bred kunskap om CRM i dess alla former, trender och vad som driver utvecklingen inom området. Men också konkreta verktyg för att komma vidare, bl. a. de fyra pelarna."

Linda Johansson

HEAD OF CRM, SVENSKA SPEL

"Utbildningen ligger i framkant och Camilla tog tidigt upp nya begrepp såsom CVM (Customer Value Management), ett begrepp som används av större företag som arbetar data och kunddrivet. Redan efter första tillfället ändrade jag namn på vår organisation från att heta CRM till CVM. CVM beskriver bättre vår resa, vad vi gör nu och ska göra i framtiden."

Ulrica Lindemann

CRM ANALYTIKER, SEB KORT

"Den här utbildningen har gjort det tydligt för mig vad vi måste jobba vidare med för att komma framåt med CRM arbetet. Vi har även fått massa verktyg att jobba med och konkreta exempel på hur vi ska arbeta"

Paulina Westberg

CHEF CUSTOMER OPERATIONS, JUSEK

”Under utbildningen har jag insett att vi måste förnya och tydliggöra vårt arbetssätt kring kundlojalitet. Redan innan utbildningen var slut höll jag en presentation för vår styrelse där jag presenterade min idé som de godkände och de var mycket nöjda och imponerade över vårt nya arbetssätt.“

Anonym deltagare

"Camilla förmedlar ett så otroligt starkt engagemang och man kan inte låta bli att dras med. Hennes kunskaper är breda och förankrade och hon har massor av exempel från verkligheten."

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics