Wednesday Academy

Dark Social - Snapchat och Instagram Stories

Sociala medier förändras och unga ägnar sig i allt större utsträckning åt det som kallas Dark Social. Det innebär nya utmaningar för marknadsförare som vill nå ut genom sociala kanaler. Hur kan företag och organisationer ge sig ut i de dolda nyhetsflödena och kommunicera på ett sätt som passar dessa kanaler? 

Program

09:00 | Inledning

09:10 | Vad är Dark Social?
Snapchat växer så det knakar. 90% av 17-19-åringarna i Sverige använder appen dagligen. Var ligger storheten och på vilket sätt förändrar det framtidens kommunikation?

09:40 | Snapchat och Instagram Stories
Vi går igenom de viktigaste funktionerna i Snapchat och Instagram Stories samt hur Dark Social skiljer sig från andra sociala kanaler.

10:10 | Paus

10:40 | Så har andra företag lyckats inom Dark Social
Dark Social har uppenbara begränsningar, men vad händer när man börjar se begränsningarna som möjligheter?

11:10 | Strategi för företag
Vad bör du som företag tänka på när du ska ge dig ut i dessa kanaler med ett helt nytt uttryckssätt? 10 handfasta tips på hur du lyckas inom Dark Social.

11:50 | Summering och avslutning

Det här får du med dig

Dark social, som Snapchat och Instagram Stories, växer mer och mer men uppfattas som svårnavigerat ur företagssynpunkt. Vi går igenom grundläggande tankesätt och handfasta tips för att lyckas i dessa kanaler och tittar på inspirerande case som tydliggör hur man kan lägga upp sin företagsstrategi inom Dark Social.

För vem?

För dig som jobbar inom kommunikation eller marknadsföring och redan bemästrar Facebook och Instagram men vill ta nästa steg inom sociala medier.

Inför kursen

Kursen kräver inga särskilda förkunskaper men du behöver ha ett konto på Snapchat. 

Lärare

Daniel Erkstam

Digital Strateg

Daniel Erkstam undervisar bl.a. på Medieinstitutet och är en mycket uppskattad föreläsare. Han har även föreläst både på Webbdagarna och Internetdagarna.

”Gav både kunskap, inspiration och konkreta förslag. Mycket bra kursledare!”

Aktuella tillfällen

Denna kurs erbjuds endast som en skräddarsydd kurs. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy olika utbildningsupplägg och vi gör det genom att vara snabba, flexibla och lyhörda för era behov. Läs mer här eller kontakta Klara Sernemyr på tel 073-320 70 99 alt. .

Endast som skräddarsydd kurs
Anmäl dig här
Real Time Web Analytics