wednesday academy

LinkedIn för B2B-företag - Så lyckas du

Hur använder man LinkedIn på bästa sätt när man jobbar inom B2B? LinkedIn är ett renodlat affärsnätverk där det teoretiskt är enkelt att hitta exakt de yrkesgrupper man vill nå, men det är inte lika enkelt att nå ut till många som i andra sociala nätverk. Det krävs en långsiktig strategi, tålamod och smart marknadsföring för att lyckas i kanalen.

Program

09:00 Inledning

Från informationssamhälle till interaktionssamhälle. Därför är sociala medier den största samhälleliga förändringen sedan industriella revolutionen.

09:10 Vad är LinkedIn?

Microsoft köpte LinkedIn för en tid sedan och har en lite annan strategi och affärsidé med kanalen än vad exempelvis Facebook, Twitter, Snapchat har med sina sociala kanaler. Hur många använder LinkedIn i Sverige? Vilka yrkesgrupper finns bäst representerade? Vilka övriga tjänster erbjuder LinkedIn och är de värda att köpa in?

09:40 Skapa organisationens LinkedIn-strategi

LinkedIn för rekrytering är självklart. Men hur kan man få ut andra värden av kanalen såsom att bygga varumärke, jobba med sitt arbetsgivarvarumärke, hitta nya och vårda befintliga kunder? Vi går igenom vilken strategi de olika varianterna av B2B-företag* kan ha med sin närvaro på LinkedIn.

10:35 Paus

10:55 | Kampanjer på LinkedIn

  • Köp synlighet på LinkedIn
  • Vilka möjligheter finns?
  • Hur sätter man upp sin första kampanj?
  • Hur optimerar man sin kampanj på bästa sätt.
  • Vilka format kan och ska man använda i sitt budskap?

12:10 Verktyg för analys, produktion och effektivisering

  • Hur mäter vi resultatet av närvaron på LinkedIn? Vilka är de viktiaste mätpunkterna?
  • Vad är viktigt att följa i LinkedIn Analytics?

12:20 | Summering och avslutning

Möjlighet att ställa specifika frågor kring kursdeltagarnas egna utmaningar med LinkedIn som kanal. Recap av dagens innehåll.

Det här får du med dig

Under denna förmiddag så får du som representant för ett B2B-företag en bra översikt av potentialen med LinkedIn och vad som går att göra via marknadsföring i kanalen. Du får även veta vilken typ av innehåll som är optimal för att få maximal synlighet och genomslag i den sociala kanalen för yrkeslivet. Du får även med dig inspiration och konkreta tips för hur du som arbetar inom B2B utvecklar en strategi för LinkedIn som i slutändan leder till fler affärer och ökad försäljning.

För vem?

För dig som jobbar med marknadsföring, kommunikation och försäljning inom B2B.

Vi menar att det främst finns tre kategorier av B2B-företag som har olika utmaningar som skulle dra nytta av en skräddarsydd kurs inom ämnet:
1. Erbjuder hjälp till andra företag (juridisk hjälp, ingenjörstjänster),
2. Säljer varor och tjänster till andra företag (fraktbolag, återförsäljare av skogsmaskiner, kontorsmateriel m.m.)
3. Har produkter för privatpersoner men som säljer dessa enbart via återförsäljare (tillverkare av hushållsvaror, förbrukningsvaror m.m.)
Vi anpassar kursens innehåll och visar exempel baserat på vilken av dessa kategorier som varje kurstillfälles deltagare hör till.

Inför kursen

Du behöver inte ha arbetat med en LinkedIn-sida för ett företag tidigare för att gå kursen. Du bör ha ett personligt LinkedIn-konto och vara bekant med kanalen.

Lärare

Daniel Erkstam

DIGITAL STRATEG

Daniel Erkstam är digital strateg och en av delägarna av byrån Salgado. Han har många års erfarenhet och är en högst uppskattad föreläsare. Daniel coachar företag i deras digitala närvaro i sociala medier, tar fram innehållsstrategier och utbildar och undervisar om sociala medier och digitalisering.

Yamila Abdelcader

DIGITAL MARKETING SPECIALIST, SALGADO

Med bakgrund som Sales och Marketing Manager i en Start-up vet Yamila vikten av att få mesta möjliga effekt av minsta möjliga insats. Denna erfarenhet har hon tagit med sig som Paid Social Specialist när hon nu optimerar kampanjer på de sociala plattformarna för att öka kundernas ROI. Med stor energi och ett brinnande engagemang förmedlar hon sin erfarenhet av hur du kopplar närvaron i sociala medier till faktisk affärsnytta och använder befintlig data för att effektivisera din marknadsföring och nå bättre resultat.

"Läraren kunde verkligen sin sak!"

Aktuella tillfällen

Denna kurs erbjuds endast som en skräddarsydd kurs. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy olika utbildningsupplägg och vi gör det genom att vara snabba, flexibla och lyhörda för era behov. Läs mer här eller kontakta oss på .

endast som SKRÄDDARSYDD kurs
Anmäl dig här
Real Time Web Analytics