Wednesday Academy

Praktisk kriskommunikation i sociala medier

Hur förebyggs och hanteras kriser i interaktionssamhällets tidevarv?

Din organisations varumärke och anseende kan snabbt råka illa ut i en uppkommen kris. Fel hanterat kan kriser förvärras och späs på. I denna heldagskurs får du kunskap och verktyg för hur man minskar risken för kriser och minimerar omfattningen och skadan som redan uppkomna kriser kan orsaka.

Program

08.30 - 09.00 | Registrering och frukost

09.00 - 09.30 | Kommunikations-  och krisbegreppet

09.30 - 10.00 | Den nya arenan för kriskommunikation

10.00 - 10.15 | Paus

10.15 - 10.45 | Hur sociala medier har ändrat krisarbetet

10.45 - 11.15 | Det mänskliga beteendet - hur hanteras de olika reaktionerna bland medarbetarna när ”skiten träffat fläkten”

11.15 - 12.00 | Lärorika case studies och scenarios

12.00 - 13.00 | Lunch

13.00 - 14.45 | Krishantering på webben i fyra nivåer

14.45 - 15.00 | Paus

15.00 - 16.30 | Övningar: 10 punkter för en kriskommunikationsplan, Scenarioövningar

Det här får du med dig

Du får med dig konkret kunskap, färdigheter och metoder för att både kunna förebygga och minimera men även hantera kriser. Och du är förberedd på att göra allt detta även i det snabba kommunikationslandskapet som digital kommunikation och sociala medier innebär.

Kurslitteratur: Praktisk kriskommunikation av Jeanette Fors-Andrée

För vem

Kursen riktar sig till dig som jobbar med digital kommunikation som representant för ett varumärke, en organisation (privat eller offentlig sektor) och som vill bli bättre förberedd på att veta hur du kan förebygga och minimera kriser.

Inför kursen

Inför kursen är det bra om du orienterat dig i vilken förberedelse för kris din organisation har idag. Finns det en kriskommunikationsplan? Finns området kriser med i en befintlig strategi för sociala medier?

Egen dator kan vara bra att ha med på kursen för de praktiska övningarna men det är inte obligatoriskt. Övningarna kan även utföras utan egen dator.

Lärare

Lärare för denna utbildning är Daniel Erkstam och Charlotte da Silva som under många år utbildat i ämnet kundtjänst för sociala medier, där krishantering ingår som ett avsnitt. Daniel och Charlotta har i sitt jobb på kommunikationsbyrå även fungerat som rådgivare i uppkomna kriser för kunder både inom privat och offentlig sektor.

Daniel Erkstam

DIGITAL STRATEG, SALGADO

Daniel Erkstam är digital strateg och en av delägarna av byrån Salgado. Han har många års erfarenhet och är en högst uppskattad föreläsare. Daniel coachar företag i deras digitala närvaro i sociala medier, tar fram innehållsstrategier och utbildar och undervisar om sociala medier och digitalisering.

Charlotte da Silva

GRUNDARE & VD, SALGADO

Med över tio års erfarenhet av digital kommunikation är hon en uppskattad debattör, föreläsare och konsult med en vision att förmedla och skapa insikter för de möjligheter som följer av digitaliseringen. Hon har föreläst på bland annat webbdagarna i Stockholm, Malmö och Luleå samt E-Commerce, som är Nordens största digitala mässa.

Hotellerbjudande!
Missa inte vårt erbjudande på hotellrum hos First Hotel Norrtull som är beläget 350 meter från kurslokalen. Få 15% rabatt på logi genom att uppge bokningskod: FHCWDRELA
Boka online eller ring/maila direkt på 08-300 350 / info@hotelnorrtull.se och uppge att ni bokar via Wednesday Relations.

Aktuella tillfällen

Denna kurs erbjuds endast som en skräddarsydd kurs. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy olika utbildningsupplägg och vi gör det genom att vara snabba, flexibla och lyhörda för era behov. Läs mer här eller kontakta oss på .

Endast som skräddarsydd kurs
Anmäl dig här
Real Time Web Analytics