5 key components of successful B2B Commerce

De flesta B2B-företag är idag medvetna om nödvändigheten av att utveckla sitt e-handelserbjudande. Tiden när det räckte med att bara lägga ut produkterna på nätet är sedan länge förbi. Men hur gör man? Utmaningarna är lite annorlunda för B2B än för B2C.

I rapporten 5 key components of successful B2B Commerce är kundupplevelsen det man pekar på först av allt, och där man också har mest att lära av B2C-handeln. 

Göra rätt från början!
I rapporten kan du punkt för punkt ta del av hur du ska bära sig åt för att göra rätt från början. Hör gärna även av dig till oss på IBM, så berättar vi mer om våra molnbaserade lösningar för B2B-handel.

Kontakt
Linus Hammarstrand, 08-7936043 eller Språk: Eng

 

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics