Den digitala intraprenören - Storbolagens hemliga superhjältar

Nu bjuder vi tillsammans med digitala byrån, Bombayworks och paneldeltagarna Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef på Coop och Tomas Chatzopoulos, VP Consumer Engagement Europe på Electrolux att diskuterar hur digitala verktyg, rätt attityd och smart kommunikation kan bana väg för förändring och digitala intraprenörer på storbolag. 

Jobbar du på ett storbolag och vill accelerera din karriär inom det digitala? Har du sneglat på startup-världen och undrat om du inte valde fel och skulle blivit entreprenör istället? Satsa istället på digitalt intraprenörskap med storbolagets kraft i ryggen.

Syftet är enkelt: att på en timme ge dig handfasta tips och inspiration för att kicka igång eller komma vidare med din karriär.

Sagt av deltagare på webinariet:

"Intressanta gäster!"

"Spännande med så hands on"

"Bra inspiration och tips!"

Tid: 55 min
Språk: SVE

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics