Digitalisering på storbolag. Tung, långsam & metodisk är också vacker

Jobbar du på ett storbolag och står inför en digital resa eller befinner du dig mitt i en? Vi bjuder in dig till en taggad timme full av inspiration, konkreta tips och paneldebatt med Electrolux och Volvo Cars. 

Stora bolag kräver stora och tunga insatser på bred front för att komma vidare digitalt. Med mycket gammalt i bagaget och samtidigt mycket kraft under huven är det både utmanande och spännande. 

Men vad ska man göra rent konkret? Nu bjuder vi in till ett webinar där vi diskuterar utmaningarna - och möjligheterna - inom digitalisering på storbolag. Syftet är enkelt: att på en timme ge dig handfasta tips och inspiration för att kicka igång eller komma vidare med ditt företags digitala resa.

Sagt av deltagare från webinariet:

"Det överträffade mina förväntningar, mkt bra talare och information"

"Jätterelevant tema, bra frågor och intressant spaning av 'gurun' "

"Väldigt passande för det jag arbetar med dagligen. Spot on och inspirerande!"

Språk: SVE
Tid: 1 h

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics