Digitalisering på storbolag. Tung, långsam & metodisk är också vacker

Jobbar du på ett storbolag och står inför en digital resa eller befinner du dig mitt i en? Vi bjuder in dig till en taggad timme full av inspiration, konkreta tips och paneldebatt med Electrolux och Volvo Cars. 

Stora bolag kräver stora och tunga insatser på bred front för att komma vidare digitalt. Med mycket gammalt i bagaget och samtidigt mycket kraft under huven är det både utmanande och spännande. 

Men vad ska man göra rent konkret? Nu bjuder vi in till ett webinar där vi diskuterar utmaningarna - och möjligheterna - inom digitalisering på storbolag. Syftet är enkelt: att på en timme ge dig handfasta tips och inspiration för att kicka igång eller komma vidare med ditt företags digitala resa.

Sagt av deltagare från webinariet:

"Det överträffade mina förväntningar, mkt bra talare och information"

"Jätterelevant tema, bra frågor och intressant spaning av 'gurun' "

"Väldigt passande för det jag arbetar med dagligen. Spot on och inspirerande!"

Språk: SVE
Tid: 1 h

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics