Framtid och insikter inom digital B2B-handel 2020

För fjärde året i rad släppte Litium en rapport om hur B2B-företagens digitala handel ser ut i siffror.

Under detta webinar presenterade Litium resultatet från rapporten som genomfördes under november 2019 och gav deras tankar om hur omvärlden med Covid-19 kan påverka framtiden för den digitala handeln inom B2B. Från studien gick de igenom vilka drivkrafter och utmaningar B2B företagen har framför sig. De gick även igenom lärdomar och resultat som företag uppnått genom att digitaliserat sin försäljning och gav tips på hur man skalar upp sin digitala affär.

Språk: SVE
Längd: 46 min

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics