How to build Digital, Connected and Adaptive Customer Experiences

eBook: How to build digital, connected and adaptive Customer Experiences
- The secret to making your customers loyal.

Explore how you can adopt a data-driven, connected and adaptive CX infrastructure that will win customer loyalty and help you to compete more effectively. Check out the real-life case studies included in this eBook now.

  • Which customer experience (CX) developments to look out for?
  • Be among the CX leaders who are seeing 14% faster growth
  • Which CX trends matter to your industry?
  • Get your own digital transformation under way

Download eBook

Åsa Liljeqvist Cramér

Nordic Online Sales Manager, Vattenfall

”Som deltagare på Wednesday Executive fick jag både ett stort värde av intressanta föredrag med olika företagscase inklusive konkreta exempel, och av nätverkandet med andra beslutsfattare inom CRM och kundarbete. En riktigt bra dag.”

Emelie Hallberg

Marketing coordinator, Itero Business Solutions

"Tack för en mycket bra arrangerad kurs. Läraren var fantastisk! Väldigt pedagogisk, genuint intresserad och mycket bra på att sammanfatta och återkoppla för bästa möjliga läroprocess. Jag är supernöjd!!"

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics