IBMs informationshubb för marknadsföring

Att ha en helhetssyn på kunden blir också viktigare när nya målgrupper gör intåg på marknaden. Det är intressant och kommer att kräva ett nytt angreppssätt från dig på marknadssidan. För att fortsätta stötta och inspirera dig inom marknadsområdet och göra det enklare för dig att transformera ditt område för att kunna möta dessa nya förutsättningar har vi bland annat skapat en hel sajt med intressanta studier och material. 

Språk: Eng

 

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics