Marknad och IT - från omaka par till “a match made in heaven”

Tycker du också att IT och Marknad borde kunna komma bättre överens? Att ett bättre samarbete skulle gynna både affären och i slutändan aktievärdet? Vi också. Men hur tar man sig dit?

Välkommen till publik parterapi (webinarie) där vi tillsammans med digitala byrån, Bombayworks och paneldeltagarna Peter Kjellberg, Chief Marketing Officer & Head of Global Verticals på Dometic Group och Clas Artvin, CIO/IT-Direktör på Apoteket diskuterar relationen mellan IT och Marknad. Allt för att bygga den koppling, relation, kärlek (eller vad du nu vill kalla det) som behövs mellan marknad och IT för att rent faktiskt stödja företagets affär på ett blomstrande sätt.

Vad får du ut av detta?

- från båda sidor staketet (som vi vill riva)
- Erfarenheter från både lyckade och mindre lyckade exempel
- Konkreta tips för att handgripligen komma igång

Sagt av deltagare på webinariet:

"Jätteintressant föreläsning. Kunniga och duktiga talare och mycket bra insikter som jag tar med mig"

"Lättsamt och engagerande upplägg"

"Bra med avslutande konkreta tips för marknad vs IT"

Tid: 60 min
Språk: SVE

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics