Så arbetar Läkare utan gränser och Folksam med CRM och kundlojalitet

Tips och insikter från 2 certifierade CRM & Loyalty Managers

Mitt i turbulensen under hösten 2020, kunde vi tillsammans med våra tidigare deltagare fira att vi nu har certifieriat över 100 personer genom utbildningen Certified CRM & Loyalty Manager. För oss är det viktigt att veta att utbildningen ger resultat, effekt och lever upp till deltagarnas förväntningar. Vi har därför tagit kontakt med två deltagare som båda har gått utbildningen. Vi blickar tillbaka genom att kontakta en av de första som certifierade sig för över två år sedan och den 100:de certifierade CRM & Loyalty Managern. 

Vad gör en CRM & Loyalty Manager? Vad har hänt sedan de gick utbildningen? Vad har deltagarna för tips och insikter att dela med sig av? Detta och mer kan du få reda på genom att följa med oss under ett webinar där vi intervjuar tidigare deltagare och även får träffa lärare Camilla Cramner.

Språk: SVE
Tid: 50 min

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics