State of In-housing

Eftersom företag i allt större utsträckning söker transparens i deras annonsutgifter och eftersträvar mer kontroll över kreativitet, börjar många företag att "ta hem" kunskapen och arbeta med marknadsföring inhouse.

Denna studie undersöker inhouse- trenden i Norden och Europa och omfattar svar från fler än 200 europeiska beslutsfattare inom marknadsföring. 

Studien besvarar bland annat på följande frågor: 

  • Vilka fördelar respektive utmaningar som finns med att skapa en inhouse-avdelning.
  • Varför företag väljer att skapa en inhouse-avdelning.
  • Vad som händer inom inhouse framöver.

Språk: ENG

Intresserad av att veta mer om Inhousing?
Missa inte vårt kostnadsfria frukostseminarium där ATG berättar hur de byggde upp sin inhouse avdelning. Läs mer och anmäl dig här!

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics