State of Marketing

Insikter & trender från 4 000 internationella marknadsförare

Dagens marknadsförare står inför ett helt annat landskap än sina föregångare. Sammankopplade kundupplevelser har blivit standard i kundernas sinnen och nu måste marknadsförare tänka bortom traditionella arbetssätt, taktiker och verktyg för att möta kundernas förväntningarna. I denna rapport får du en inblick i vad som är top-of-mind för dagens marknadsorganisationer och marknadsledare runtom i världen.

En förhandsvisning av statistiken i rapporten:

  • Användandet av AI hos marknadsförare har ökat med 45% sedan 2017. 
  • 56% av högpresterande marknadsförare kartlägger aktivt kundresan över hela företaget.
  • Nordiska företag använder AI i sin marknadsföring i större utsträckning än amerikanska och brittiska.
  • 65% av marknadsförare säger att alla teammedlemmar i sin organisation delar gemensamma mål och mätvärden.

Språk: ENG

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics