State of Marketing

Insikter & trender från 7 000 marknadsförare globalt

Förutom ny teknologi tillsammans med allt högre förväntningar från kunder möter nu marknadsförare dessutom ännu större förändringar i samband med den globala pandemin. COVID-19-krisen tvingar oss att tänka om allt - i en socialt distanserad värld.

Denna rapport belyser strategiska prioriteringar, utmaningar och tekniker som förändrar roller och företag. De är särskilt viktiga att ta hänsyn till när företag ställer om från krisläge till arbete och tillväxt.

Här är fyra viktiga takeaways från rapporten:

  • Innovation är högsta prioritet hos marknadsförare.
  • 84% av marknadsförare rapporterar att de använder AI, att jämföras med 29% 2018.
  • 92% av B2B-marknadsförare har nu ett ABM-program som används för att bygga flera, personifierade kampanjer som kopplas till de konton som är viktigast.
  • Ny teknik kommer att vägleda i en osäker framtid.

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics