The Everywhere Brand

Det är dags att bli The Everywhere Brand

För att ligga i framkant måste dagens marknadsförare tänka bortom företagets webbplats och app. Ett företags varumärke syns nu i allt fler kanaler såsom kartor, sociala nätverk och sökmotorer, och det är nu viktigare än någonsin att bli upptäckt i detta ständigt växande digitala landskap. För att ligga före sina konkurrenter och för att öka engagemang & försäljning bör man placera produkter, tjänster och platser tydligt för potentiella konsumenter vid rätt tillfälle.

Läs denna e-bok för att förstå vad det innebär att vara ett Everywhere Brand och fördelarna med detta koncept. 

Språk: Eng

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics