Vanliga frågor

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren kring våra event, seminarier och kurser. Hittar du inte svaret på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss på eller via våran chat.

Som medlem hos Wednesday Relations får du inbjudningar till inspirarade och lärarorika event, frukostseminarier och kurser inom marknadsföring, CRM, Customer Experience och Sociala Medier. Genom att ingå i vårt nätverk får du även möjlighet att möta andra marknadsförare och experter och lära dig av olika företags framgångar i synnerhet från andra branscher än din egen. Wednesday Relations mål är att öka kompetensnivån hos alla som jobbar med marknad, CX, och CRM.

Medlemskapet är kostnadsfritt och du kan själv avsluta det när du vill. 

Läs gärna mer om oss eller gör som 20 000 andra marknadsförare och bli medlem 

Nej, det räcker med att du anger ditt för och efternamn som användes vid anmälning till eventet.

 

Du kan välja mellan att betala med kort (Visa, Mastercard eller AMX) eller med faktura (30 dagars betalningsvillkor). Faktura är ej möjligt för företag utanför Sverige. 

Vi använder oss av den väletablerade och säkra betalningslösningen Stripe för korttransaktioner och Billogram för fakturering.

Meddela oss din avanmälan genom att kontakta oss via vår chat eller via mail till . Vänligen ange ditt fullständiga namn, företag och vilket event och datum du vill avboka dig ifrån. 

Vi erbjuder alltid 500 kr rabatt per person om ni är två eller flera som vill delta, det gäller på alla våra event och kurser. Anmälan måste göras samtidigt, rabatten dras automatiskt vid val av 2 eller fler biljetter.

Om ni är fem eller fler erbjuder vi grupprabatt.
Kontakta och ange vilket event ni vill delta på och hur många ni är så återkommer vi med ett rabatterat paketpris.

Anmälan är bindande 30 dagar innan eventet, avbokning måste ske skriftligt. I annat fall debiteras hela avgiften. Bokningen kan naturligtvis överlåtas på annan deltagare från samma företag. När du anmäler dig godkänner du Wednesday Relations allmänna villkor.

För event som det är kostnadsfritt att delta på gäller avbokning senast 10 arbetsdagar innan. Oanmäld frånvaro faktureras 900 kr.

 

Ja det kan du, så länge ni kommer från samma företag. Kontakta oss på  eller via vår chat så hjälper vi dig vidare. 

Efter avslutat event brukar vi maila ut föreläsningsmaterialet direkt till deltagare om det utlovats.

Ja det finns möjlighet att ställa sig på väntelista, vänligen kontakta oss via vår chat eller skicka ett mail till  så återkommer vi om det blir lediga platser.

Nej det gör vi inte. Vi säljer inte eller ger inte bort medlemsinformation till tredje part. När du deltar i en aktivitet som finansieras av externt företag, delar vi med oss av angivna uppgifter vid anmälan t.ex. deltagarnas namn, företag och e-postadress. I dessa fall får partnerföretaget tillgång till uppgifterna om de anmälda efter att aktiviteten ägt rum. läs mera i våra allmänna villkor

Ja detta är möjligt, vänligen kontakta  så löser vi det.

Vid kan erbjuda praktikplats i mån av plats och tid. Vi tar emot praktikanter inom eventproduktion, marknadsföring och sälj. Vänligen kontakta med din ansökan eller frågor.

 

Kul! Vi har många olika alternativ för samarbete, maila eller ring Mats på +46 70 531 88 32 för vidare diskussion.

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics