Influencer Marketing - Case Silja Line

18 juni 2018

Att företag samarbetar med influencers är större än någonsin och trenden ser bara ut att växa. Men hur väljer egentligen en influencer sina samarbetspartners och hur ser strategin ut för ett års långt samarbete där hela familjen och ens vänner ska inkluderas? På årets upplaga av Social Media Marketing Day kommer bland annat en av Sveriges största influencers Paula Uribe dela med sig av sina erfarenheter och tankar. 

2017 ville Silja Line, som är ett etablerat kryssningsföretag med stark målgrupp bland nöjeskryssningsresenärer samt lasttrafik, växa inom en specifik målgrupp. Under konferensen går Paula tillsammans med Felicia Östman från LOPPIgruppen igenom hur de samarbetade med Silja Line för att nå målet att växa inom familjesegmentet och bli "top of mind" för familjekryssningar. 

Se en del av resultatet nedan och hör desto mer om strategierna bakom den 29 augusti på Social Media Marketing Day.

Presskontakt

Mats Gustafsson

(+46)8 - 642 21 90

Email

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics