Möjligheter & styrkor med Salesforce Marketing Cloud

30 november 2020

Intresset för Marketing Automation har vuxit explosionsartat senaste åren. Verktyget Salesforce Marketing Cloud är en av marknadens ledande verktyg som många företag intresserar sig för. Kanske har du hört talats om Salesforce Marketing Cloud tidigare. Men vad är det och vad finns det för möjligheter? För att få svar på våra frågor tog vi hjälp av Linus Andersson som är Marketing Automation Solution Consultant och lärare på vår nya utbildning "Att skapa kundresor i Salesforce Marketing Cloud".

Vi tar det från början, vad är Salesforce Marketing Cloud?
Marketing Cloud är ett marknadsföringssystem som tillåter dig att hantera din kundkommunikation genom flera kanaler och snudd på oändligt många kontaktpunkter.

Vad kan man göra i Salesforce Marketing Cloud?
Oj, vart ska jag börja? Möjligheterna inom Marketing Cloud är i princip ändlösa! Tack vare funktioner så som Journey Builder tillåts marknadsförare enkelt sätta upp avancerade kommunikationsflöden som kan fortlöpa över en längre tid, utan ytterligare manuell handpåläggning.

Vad är Salesforce Marketing Cloud främsta styrkor?
Jag anser att Marketing Clouds främsta styrka är systemets förmåga att tillåta just automatisering och förmågan att kunna specificera relationer mellan olika tabeller och komponenter. Detta ger marknadsföraren en klarare bild av vem kunden faktiskt är!

"Man börjar smått och steg för steg kommer kundresorna vara perfekt skräddarsydda för just din publik"

Hur viktigt är det för företag idag att ha implementerat MA i sin organisation?
Jag skulle säga att om inte den resan redan är påbörjad så är tiden verkligen inne! Kunder idag är svårare att imponera på genom generiska nyhetsbrev, utan förväntar sig relevant kommunikation vid rätt tidpunkt. Många jag träffar har en missuppfattning att det bara är stora techföretag som lyckas med sina MA-investeringar – något jag absolut inte håller med om! Man börjar smått och steg för steg kommer kundresorna vara perfekt skräddarsydda för just din publik.

Vad kommer du att gå igenom under din endagsutbildning?
Jag kommer gå igenom de aspekter som krävs för att deltagarna själva ska kunna sjösätta en kundresa i Marketing Cloud. Jag kommer därför fokusera på manga hands-on knep samt “best practice” inom MA, samt på plattformen Marketing Cloud, som förhoppningsvis kommer ge såväl inspiration som kunskap till deltagarna.

Har du någon förebild i branschen? Något företag som ligger i framkant?
Man kan väl inte vara annat än imponerad av hur företag som Spotify lyckas kartlägga och kommunicera ens musikintressen. Vidare tycker jag även att Bonnier har lyckats få till en bra digital produkt med appen som en service!

Missa inte vår endagsutbildning med Linus som lärare: Att skapa kundresor i Salesforce Marketing Cloud

Presskontakt

Mats Gustafsson

(+46)8 - 642 21 90

Email

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics