Värdefulla ERFA-grupper

29 maj 2018

Den snabba digitala transformationen och teknikutvecklingen ställer höga krav på dagens marknadsförare och affärsutvecklare. Det gäller att få inspiration, ny kunskap och att bygga värdefulla nätverk som bollplank. Mats Gustafsson har drivit Wednesday Relations populära erfarenhetsutbytesgrupper i många år och förklarar här hur upplägget ser ut, vilka ämnen som är heta just nu och vad han ser är största anledningarna till det stora intresset.

Vad är en ERFA-grupp?
Huvudsyftet med en ERFA grupp är att dela erfarenheter med personer i samma roll som ens egen och i andra branscher. Få tid att diskutera utmaningar och möjligheter i sin yrkesroll.

Hur fungerar ERFA-grupperna hos Wednesday Relations?
I vårt upplägg ingår 4 heldags workshops, som ligger varannan månad. Vi har sett att mellan 10-15 personer brukar vara en lagom stor grupp. Vi har endast ett företag från varje bransch för att kunna vara öppna i diskussionerna. För varje workshop har vi en gästföreläsare för dagens ämne. På eftermiddagarna arbetar vi med två case från gruppen. Ett upplägg vi utvecklat i takt med att vi arrangerat över 20 grupper och +250 deltagare.

Vad tycker företag som medverkat varit största vinsten med att delta?
Det absolut roligaste med att vara ERFA-ledare är att deltagarna är så nöjda. De lär sig både av gästföreläsarna och att dra sitt case och jobba med andras. De bygger även upp ett nätverk av kontakter som de kan ha nytta av under lång tid efter gruppen är avslutad.

Den absolut största vinsten får deltagarna när de drar sitt case. De har då även tagit fram frågeställningar och utmaningar som vi arbetar med i små grupper. Man får en mängd bra förslag från övriga deltagare som är insatta i ämnet.

Inom vilka ämnen har ni ERFA-grupper just nu?
Vi har kört ERFA-grupper inom många olika ämnen och städer så som; Sociala medier, varumärke, Kundlojalitet och CRM, Marknadsföring B2B och Kundservice.

Just nu har tar vi in nya deltagare till Marketing Automation B2B, AI for Marketing och Kundlojalitet & CRM. Dessutom har vi en ERFA Fortsättningsgrupp, för de som redan medverkat i en ERFA-grupp hos oss och nu vill gå ännu mer på djupet.

Hur länge har Wednesday Relations drivit ERFA-grupper och hur startade det?
Vi startade vårt ERFA koncept 2004. Det var den andra tjänsten vi utvecklade efter våra omtyckta och regelbundna frukostseminarier Wednesday Breakfast. Vi har lyssnat på feedback vi fått in och utvecklat grupperna över tid. Våra ERFA-grupper har aldrig varit så bra som nu.

Läs mer om våra ERFA-grupper:

Marketing Automation B2B

AI for Marketing

Kundlojalitet & CRM - B2C

Fortsättning: Kundlojalitet & CRM - B2C

Presskontakt

Mats Gustafsson

(+46)8 - 642 21 90

Email

Maria Green

CRM ansvarig, Preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Gabriella Elias

CUSTOMER EXPERIENCE SPECIALIST, SKANDIA

”Var på en mycket inspirerande kurs om kundresor (alltså hur man förbättrar kundupplevelsen genom kultur, arbetssätt, processer, mindset etc.). Kommer tillbaka till Skandia med förnyad energi och motiverad att fortsatt driva CX framåt!”

Jackie Kothbauer

FÖRFATTARE OCH SOCIAL MEDIEEXPERT

"Att få utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är en kvalitetsmarkör som jag sätter stort värde på. Det bygger mitt personliga varumärke. Det ger mig värdefulla kontakter och en snabb återkoppling på nya koncept och idéer. Wednesday Relations har byggt en av Sveriges viktigaste arenor för kompetensutveckling. Det är ett nöje att få bidra till det."

Real Time Web Analytics