FAQ om våra certifieringsutbildningar

Certifieringsprovet skickas ut digitalt till dig efter sista utbildningsdagen. Du väljer själv om du vill genomföra hela provet direkt eller om du vill dela upp det. Du har 2 veckor på dig att skicka in svaren och därmed möjlighet att lägga upp tiden så som det passar dig bäst. Därefter rättar läraren samtliga prov och skickar tillbaka resultat med lärorika kommentarer till dina svar. Om du blivit godkänd kommer du även i samband med resultatet få ditt certifikat. Har du inte blivit godkänd finns möjlighet till att göra om certifieringsprovet.

Certifieringen är ett bevis på att du har genomfört en heltäckande utbildning och förvärvat viktig kunskap inom ett aktuellt ämne. Det är ett kvitto som visar upp din kompetens som du kan använda i din framtida karriärutveckling. Certifieringen är också ett stort värde för din nuvarande arbetsgivare då du kan använda din kompetensutveckling genom att omvandla kunskap från utbildningen i praktiken på arbetsplatsen.

Efter varje utbildningsdag får du som deltagare exklusiv tillgång till presentationen och allt annat material som läraren går igenom. Mellan varje utbildningstillfälle är du alltid välkommen att höra av dig till oss eller till läraren och ställa frågor. Efter avslutad utbildning ingår du automatiskt i vårt Alumni-nätverk tillsammans med alla tidigare deltagare där du blir inbjuden till träffar där du kan nätverka och diskutera med oss, läraren och andra personer som är verksamma i samma bransch.

På våra certifieringsutbildningar kan du avboka din plats senast 60 dagar innan första utbildningsdagen. Får du förhinder kan du överlåta din plats till en kollega eller byta till nästkommande utbildningsstart om det finns platser kvar.

Vi är så glada över att vi har många deltagare som reser från olika städer i landet. För att underlätta resandet något erbjuder vi alla som har sin arbetsplats mer än 200 km från Stockholm en reserabatt på alla våra certifieringsutbildningar. för mer information om reserabatten för just din utbildning.

Om det inte just nu finns utrymme för en längre certifieringsutbildning har vi många alternativ på endagsutbildningar inom ämnena. Vi har många duktiga lärare i vårt nätverk som håller i våra populära endagsutbildningar inom Marknadsföring, AI, Customer Experience, CRM och Sociala medier. Kika in alla våra utbildningar här.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för generella frågor på eller ringa oss på 08-642 21 90.

Camilla Cramner

crm & loyalty expert, loyalty factory

"Att utbilda och föreläsa hos Wednesday Relations är oerhört värdefullt för mig. De har en stor och bra medlemsbas och är duktiga på att nå rätt målgrupp vilket gör att eventen alltid har spännande deltagare från namnkunniga företag. Wednesday Relations har skapat en oerhört stark community inom CRM, CX och lojalitet och det är ett sant nöje att få vara del av deras utbildningsplattform och community."

Mariola Knapik

Head of Carrier Operations and A2P Messaging, Tele2 AB

"Certified Social Media Manager spände hela vägen från strategi till genomförande och från målgruppsanalyser till kanalval. Utbildningen gav mig många bra tips hur man ska arbeta med tekniken och digitala verktyg. Det väckte mitt intresse att fortsätta vidareutveckla mig inom området."

Maria Green

crm-ansvarig, preem

”Certified CRM & Loyalty Manager är en heltäckande utbildning inom CRM med ett trevligt upplägg och grymma föreläsare. På kort tid kom jag till insikter som annars skulle tagit mig åratal”

Real Time Web Analytics